Byg dit eget drømmehus

0
487

Har du også altid drømt om at designe dit eget hus fra bunden? Være med fra start til slut, når der skal vælges gulve, bestemmes størrelse på værelserne, designes badeværelse? Ved at designe sit eget hus, har man muligheden for at få lige præcis det man går og drømmer om.

Gør drømmene til virkelighed

Det kan være overvældende at kigge efter ny bolig, hvis man blot udforsker det almindelige boligmarked. Tanken om alt det, der potentielt skal renoveres og det er måske heller ikke altid lige til at finde en bolig i det område man søger. Det skal dog ikke stoppe en fra at gøre sine drømme til virkelighed.

Det kan derfor være værd at overveje, om man i stedet skulle tage at bygge sit eget drømmehus fra bunden af i samarbejde med kompetente arkitekter og byggefirmaer. Klik her, hvis du vil vide mere om, hvilke muligheder der er, når man overvejer at bygge sit eget hus fra bunden af.

Fordele ved selvbyg

Foruden udgifter ved efterrenovering af et gammelt og brugt hus, findes der flere fordele ved at bygge sit eget hus.

  • Man har muligheden for at skræddersy sit eget hus, så det passer med ens egne samt familiens behov.
  • Man får mere for pengene. Når man køber et gammelt hus skal der oftest foretages en masse ændringer: nyt bad og køkken, en eventuel efterisolering og måske også nedrivning af vægge, så antallet af og størrelserne på rummene matcher ens behov. Dette kan undgås ved selvbyg.
  • Månedlige udgifter er typisk lavere i nybyggede huse. Det skyldes, at mange ældre huse enten har dårlig eller gammel isolering og forkerte energikilder. I et nybygget hus sørger man i stedet for at installere energi- og miljørigtige varmekilder samt god isolering, der sikrer, at man kan spare penge hver måned.

Der er altså mange gode fordele ved at bygge sit eget hus og det er kun et spørgsmål om hvor og hvordan.

Indledende forberedelser

Hvis man vælger at bygge sit eget hus, er der nogle indledende forberedelser man skal have klargjort både før og mens projektet er i gang.

  • Find selv, eller i samarbejde med byggefirmaet, den grund boligen skal bygges på. Sikr at det er en grund, der kan bygges på.
  • Bliv sikker på, hvilket materiale og hvilket udseende huset skal have.
  • Undersøg hvilket køkken man ønsker og hvilke klinker, gulve, mv. der ønskes i både køkken og på badeværelset, men også i husets resterende værelser.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here