Dykkerpistol

Generelt om dykkerpistoler:

Når du skal købe en dykkerpistol, så er der flere ting du skal tænke over inden du køber. Jeg vil her give dig nogle råd med på vejen til hvilket valg du bør foretage dig af en dykkerpistol. Vurderingen af hvilke dykkerpistoler vi har valgt til vores test, er rent baseret på den kvalitet de kan levere. Prisen varierer meget på disse 3 dykkerpistoler, men der så også den forskel i kvalitet og ikke mindst brugen af dem. Det skal måske lige tilføjes at der blandt disse modeller er forskellige slags måder de bliver drevet på. En på gas, en på batteri, og en på luft, derfor giver det heller ikke noget godt sammenligningsgrundlag. Derfor er denne test ene og alene baseret på hvordan den enkelte maskine var at bruge. Der bliver set på fordele og ulemper i forhold til de andre den bliver bedømt sammen med. Men allerførst lige et par råd med på vejen

Hvad skal du være opmærksom på inden du vælger hvilken du vil købe:

 • Hvor meget skal du bruge den?
 • Til hvilke formål skal du bruge den?
 • I hvilket prisleje forventer du at den skal koste?

Længere nede i artiklen kan du se hvilke 3 modeller vi har valgt til denne test. Ved at klikke på den grønne bjælke under hver model, bliver du stillet om til en mere uddybende side med beskrivelse af modellen, og der får du også et billigt tilbud hvor du kan købe den henne.

De dykkerpistoler vi har valgt at vurdere og bedømme er følgende:

 • Paslode gasdykkerpistol 20gr IM65A F16 LITHIUM
 • Dewalt akku dykkerpistol
 • Paslode dykkerpistol 0gr FN 1650.1

Hvor meget skal du bruge den?

Som altid inden du køber vil det altid være en af de ting man bør tænke over inden man køber. Tror de fleste altid vil have det bedste stykke værktøj, men det bedste er som regel også det dyreste, og det er også tilfældet her med overfræserne. Paslode dykkerpistolen er lidt dyrere end de andre maskiner er, men den kan også noget mere og det kan være svært at sammenligne noget så forskelligt som disse tre modeller er. Så inden du køber så vurder hvor meget du skal bruge den, men tænk også over kvaliteten af det du skal lave.

Til hvilke formål skal du bruge den?

En dykkerpistol giver dig mulighed for at slippe for blå fingrenegle når du skal slå små søm i. Det er et vidunderligt arbejdsredskab, og så er de tilmed hurtige og effektive med de indstillingsmuligheder der er tilknyttet til hver model. En dykkerpistol er anvendelig til mange formål, men de mest almindelige er:

 • Lister
 • Møbler
 • Lofter
 • Fodpaneler
 • Billedrammer
 • Sokler

I hvilket prisleje forventer du at den skal koste?

Disse dykkerpistoler vi har valgt at arbejde med her, svinger en del i pris fra den billigste til den dyreste, så her skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, om hvor meget du vil bruge på en dykkerpistol. Men inden du styrter ned og køber den du har set nede i det lokale byggemarked, så tjek lige en ekstra gang på nettet om ikke der findes et endnu bedre tilbud. Ofte får du en rigtig lækker maskine på tilbud, som du kan købe en middelmådig maskine til.

Vurderingen af maskinerne

Paslode gasdykkerpistol 20gr IM65A F16 LITHIUM er uden tvivl min foretrukne blandt disse dykkerpistoler. Måske jeg er lidt farvet af at jeg har haft sådan en i mange år, men det er et genialt værktøj der er meget kraftigt i sin måde at slå sømmene i på, men du slipper for irriterende slanger eller ledninger. Den har et batteri der holder meget længe på en opladning, og gaspatronen der er monteret på den, holder også meget længe. Det eneste der kan være irriterende med en dykkerpistol på gas er når det er koldt, så skal man lige have håndlunet gassen lidt, ellers er den ikke ret samarbejdsvillig. Skulle jeg vælge en dykkerpistol igen, så ville jeg vælge gas fremfor nogen anden drivform.

[button link=”https://bygselvviden.dk/paslode-gasdykkerpistol-20gr-im65a-f16-lithium/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Paslode her[/button]

Dewalt akku dykkerpistol var faktisk lidt overraskende at bruge, det var første gang jeg stiftede bekendtskab med sådan en, men den overraskede meget positivt, og når man tænker på man stadig slipper for kabler eller luftslanger, så gjorde den det virkelig godt, og derfor bliver den også valgt til nummer 2 i testen. Den er ret driftssikker på en enkelt opladning, og der er mulighed for både enkeltskud og flerskud, samt der er flere indstillingsmuligheder for dybder. Et rigtig godt valg til en dykkerpistol.

[button link=”https://bygselvviden.dk/dewalt-akku-dykkerpistol/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Dewalt her[/button]

Paslode dykkerpistol 0gr FN 1650.1 er en dykkerpistol der får sin drivkraft gennem luft fra en kompressor. Den er yderst effektiv, men hvis man har muligheden for at vælge en dykkerpistol uden luftslange så ville jeg fortrække det, men det er selvfølgelig også et pengespørgsmål, for der er stor forskel i priserne på disse 3 modeller.

Denne dykkerpistol fra Paslode har også flere forskellige indstillingsmuligheder for dybdeindstillinger. Den er praktisk og vejer ikke så meget som de 2 andre, og dermed er den noget nemmere at håndtere.

[button link=”https://bygselvviden.dk/paslode-dykkerpistol-0gr-fn-1650-1/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Paslode her[/button]

Vi fra bygselvviden.dk ønsker dig held og lykke med at finde det rigtige værktøj for dig, og skulle du lede efter hvordan man laver Gør-Det-Selv opgaver, så læs mere på vores hjemmeside bygselvviden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *