Fem tegn på, at dit hus trænger til nyt tag

0
1391
Tagkonstruktion

Artiklen indeholder

Last Updated on november 17, 2020 by Blogger

Der er mange gode grunde til at få lagt nyt tag, når det gamle har utætheder eller på anden vis er beskadiget. Tage kan generelt holde i lang tid, hvis de vedligeholdes korrekt, men ethvert tag har en udløbsdato.

Herunder får du fem tegn på, at det er på tide at få lagt nyt tag.

#1: Taget er utæt

Den første, største og mest åbenlyse grund til at få lagt et nyt tag er, at det nuværende tag er utæt. Det resulterer i fugt- og vandskader, som kan være ødelæggende for boligen, hvorfor det er vigtigt, at du tager affære, hvis du opdager, at taget er utæt.

Er du i tvivl om, hvad det koster at få lagt nyt tag, kan du læse mere omkring det hos Compara. Selvom det ofte ikke er billigt at få lagt nyt tag, er det ikke noget, der bør afholde dig. Det er nemlig langt dyrere at lade taget være, hvis det er utæt, da det ødelægger boligen.

#2: Der er asbest i taget

Et asbestholdigt tag er ikke noget, der er skadeligt, medmindre tagpladerne knuses. Samtidig er asbest utroligt holdbart, hvorfor der stadig findes asbestholdige tage. Alligevel bør du overveje at få lagt nyt, hvis der er asbest i taget, da det potentielt er skadeligt.

Planlægger du at sælge huset igen på et tidspunkt, er det samtidig ikke noget, der gør det specielt attraktivt, hvis der er asbest i taget. Du kan derfor højne husets værdi betydeligt, hvis du får skiftet dit asbestholdige tag.

#3: Der er fugt i tagrummet

Hvis der er fugt i tagrummet, betyder det, at taget er utæt. Derfor bør du få det skiftet eller renoveret, så snart du bliver opmærksom på det. Det er ikke en holdbar løsning i længden, og du risikerer, at huset tager skade, hvis du ikke gør noget ved problemet.

#4: Taget er nedslidt

Når taget er tilpas nedslidt, er det på tide, at du får lagt et nyt. Det behøver ikke nødvendigvis at være så slidt, at det er utæt, men det behøver det heller ikke at være, før det er berettiget med et nyt tag.

Du bør aldrig vente med at få lagt nyt tag, indtil det gamle bliver utæt, da det kan resultere i dyre og alvorlige skader på boligen, når først det bliver utæt. Vand og fugt er husets største fjender, og det kan være vanskeligt at udbedre skaderne.

#5: Du er ikke tilfreds med udseendet

Hvis du ikke er tilfreds med udseendet på dit tag, kan det være en god idé at skifte det. Det kan resultere i, at huset er bedre beskyttet, ligesom du vil blive gladere for din bolig – og hvis det nye tag er bedre og pænere, vil det også højne boligens værdi.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here