Fugepistol

Generelt om fugepistoler:

En fugepistol er et rigtig godt værktøj til dig der skal fuge meget. Du slipper for at skal bruge kræfter og energi på at få sprøjtet fugen ud, og de her elektriske fugepistoler er så nemme at dosere mængden af fuge, at du ikke kommer til at lægge for meget fuge ud, som kan give et forfærdeligt svineri bagefter. Jeg vil her give dig nogle råd med på vejen til hvilket valg du bør foretage dig af en overfræser. Vurderingen af hvilke fugepistoler vi har valgt til vores test, er rent baseret på den kvalitet de kan levere. Prisen varierer meget på disse 4 fugepistoler, men der så også den forskel i kvalitet og ikke mindst brugen af dem.

Hvad skal du være opmærksom på inden du vælger hvilken du vil købe:

 • Hvor meget skal du bruge den?
 • Til hvilke formål skal du bruge den?
 • I hvilket prisleje forventer du at den skal koste?

Længere nede i artiklen kan du se hvilke 4 modeller vi har valgt til denne test. Ved at klikke på den grønne bjælke under hver model, bliver du stillet om til en mere uddybende side med beskrivelse af modellen, og der får du også et billigt tilbud hvor du kan købe den henne.

De fugepistoler vi har valgt at vurdere og bedømme er følgende:

 • Dana akku fugepistol B600
 • Makita akku fugepistol DCG180ZX 18V
 • Panasonic akku fugepistol
 • Dewalt akku fugepistol DCE581N

Hvor meget skal du bruge den?

Når du skal vælge hvilken fugepistol du skal købe, så kan det måske godt syntes at se ud som om at det er lige meget hvilken du skal købe. Men når du har prøvet dem, så finder du af hvori kvalitetsforskellen ligger. Jeg prøver under hver enkelt maskine at beskrive hvor kvaliteten gør sin forskel i forhold til de andre maskiner.

Til hvilke formål skal du bruge den?

En fugepistol vil måske af nogen anses som fråseri af pengene, men jeg vil mene at den giver dig så meget arbejdsglæde, plus den er effektiv, og effektivitet bliver målt i tid. En fugepistol kan du anvende til mange formål, nogle af dem har jeg listet op her:

 • Når en liste skal slutte helt tæt til væggen
 • Når skurelisten skal slutte tæt til bordpladen
 • Til at sikre at dørindfatninger bliver sat sammen uden sprækker
 • Til at skjule skæve samlinger
 • Til at tætne klinkbrædder

I hvilket prisleje forventer du at den skal koste?

Disse fugepistoler svinger en del i pris fra den billigste til den dyreste, så her skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, om hvor meget du vil bruge på en fugepistol. Men inden du styrter ned og køber den du har set nede i det lokale byggemarked, så tjek lige en ekstra gang på nettet om ikke der findes et endnu bedre tilbud. Ofte får du en rigtig lækker maskine på tilbud, som du kan købe en middelmådig maskine til.

Vurdering af fugepistolerne.

Dana akku fugepistol B600 er vinderen af denne test, og ja der er lidt prisforskel fra Dana modellen og så ned til Makitaen, men kvaliteten var bare så meget bedre, og så slipper du her for at stemplet kan ødelægge posen og du så har fugemasse over det hele i røret. Denne model er stempelløs, og det virker fremragende. Den runde cylinder kan både bruges til pose og patroner. Batteriet holder i op til 50 poser eller 30 partroner, så det er også noget hvor holdbarheden er blevet gjort bedre med tiden.

[button link=”https://bygselvviden.dk/dana-akku-fugepistol-b600/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Dana her[/button]

Makita akku fugepistol DCG180ZX 18V er en stempel fugepistol drevet af batteri, og udmærker sig ved at kunne udskifte holderen, så det enten kan være til fugeposer, eller fugepatroner der kan benyttes i den. Den er let at indstille, så du kan justere doseringen af fuge. Batteriet er også meget holdbart. Designet kan man heller ikke klage over, det gør den meget brugervenlig og balancen i den gør at du ikke bliver træt i armene af at arbejde med den i længere perioder.

[button link=”https://bygselvviden.dk/makita-akku-fugepistol-dcg180zx-18v/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Makita her[/button]

Panasonic akku fugepistol er den dyreste af de fugepistoler vi har valgt at teste, og selvom den måske nok burde ligge en plads længere ned, så vinder den lidt af det tabte tilbage ved at udmærke sig ved den nemme justering for dosering, og så virkede den bare kvik og elegant at arbejde med. Lynopladningen på 15 min af et tomt batteri talte også til at tale den lidt op. Den var let at arbejde med, og havde en meget fin balance, samt at den ikke have problemer med at sprøjte fugen ud, selvom det var lidt koldt.

[button link=”https://bygselvviden.dk/panasonic-akku-fugepistol/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Panasonic her[/button]

Dewalt akku fugepistol DCE581N har monteret LED lys i fronten så du kan arbejde selv i lidt mørkere omgivelser. Den var meget let at arbejde med, og dens lave vægt og kompakte design gjorde den også meget brugervenlig. Selvom den blev nummer 4 i testen, så er den kun blevet det på grund af den var oppe i mod et stærkt felt af batteridrevne fugepistoler. Hvis man kender Dewalt rigtigt, så er det kun starten på hvad de kan levere af amerikansk innovativ teknologi. Bliver spændende at følge i fremtiden.

[button link=”https://bygselvviden.dk/dewalt-akku-fugepistol-dce581n/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Dewalt her[/button]

Vi fra bygselvviden.dk ønsker dig held og lykke med at finde det rigtige værktøj for dig, og skulle du lede efter hvordan man laver Gør-Det-Selv opgaver, så læs mere på vores hjemmeside bygselvviden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *