Gipsskruemaskine

Generelt om gipsskuemaskine:

En gipsskruemaskine er i dag konstrueret, så den i flere af mærkerne der findes på markedet i dag, kan bruges til mere end bare at skrue gipsplader op. De findes både som batteridrevet og eldrevet maskiner, og i dag er batterier så gode at de fuldt ud kan sammenlignes med gipsskruemaskiner på el. Om du skal vælge det ene eller det andet, skal jeg ikke sige, det er jo op til dig selv at vurdere, og der er da også forskel i prisen om det skal være med batteri eller el. Men mit foretrukne valg falder på en batteridrevet maskine. I dette tilfælde blev det Festool der vandt testen, men der var rigtig god konkurrence mellem de maskiner som var blevet udvalgt. De maskiner som blev testet, er blevet udvalgt på baggrund af den kvalitet de levere i forhold til nogle af de billigere maskiner der findes på markedet.

Disse maskiner der er blevet testet kan du læse en om længere nede i teksten, og her bliver du også guidet hen til en mere udførlig beskrivelse af maskinen, og du kan også se et godt tilbud på de modeller jeg har fundet.

Inden du køber er der dog lige nogle ting jeg syntes du skal tænke over. I det næste afsnit vil jeg komme ind på nogle af de ting du bør have med i dine overvejelser inden du køber.

 • Hvor meget skal du bruge den?
 • Til hvilke formål skal du bruge den?
 • Er det batteri eller el maskine du vil have?
 • I hvilket prisleje forventer du at den skal koste?

Længere nede i artiklen har jeg fundet nogle modeller af gipsskruemaskiner. Ved at klikke på den grønne bjælke under hver model, bliver du stillet om til en mere uddybende side med beskrivelse af modellen, og der får du også et billigt tilbud hvor du kan købe den henne.

De gipsskruemaskiner jeg har valgt at vurdere og bedømme er følgende:

Batteri-drevne gipsskruemaskiner:

 • Festool akku gipsskruemaskine DWC 18-4500 LI 5,2 PLUS
 • Makita akku gipsskruemaskine DFR550Z
 • Bosch akku gipsskruemaskine GSR 18 V-EC TE 18V
 • Dewalt akku gipsskruemaskine DCF620N XR 18 V

El-drevne gipsskruemaskiner:

 • Fein gipsskruemaskine 450W SCT5-40UM
 • Makita gipsskruemaskine
 • Spit P18

Hvor meget skal du bruge den?

En gipsskruemaskine kan bruges til mere end bare at skrue en gipsplade fast, i dag er mange af maskinerne udstyret med højre- og venstreløb. Så de kan i nødstilfælde også bruges som skruemaskine til lettere tømreopgaver. Det kunne for eksempel være at skrue en let trækonstruktion sammen.

Når du skal vælge hvilken maskine du vil købe, så er det altid en god ide at kigge lidt i glaskuglen og se hvor meget du forventer at bruge den i fremtiden. Men her er det jo også kun fantasien der sætter grænserne.

Den rigtige Gør-Det-Selv mand køber den gipsskruemaskine der har mest kvalitet for lige nøjagtigt dig.

Til hvilke formål skal du bruge den?

Når du vurdere hvor meget du skal bruge den i fremtiden, som beskrevet oppe over, så skal du også vurdere lidt på hvilke opgaver det er du står overfor i fremtiden. Det vil sige at hvis du ikke forventer at skulle bruge den til de næste mange projekter, så kan det godt være en dyr investering at gøre sig.

Er det batteri eller el du vil have?

Til forskel fra mange andre produkter så kan der godt være pænt store forskelle på om du køber på batteri eller på el. Men til gipsskruemaskiner, er forskellen ikke så markant meget større. Du kan selvfølgelig altid gøre det op i %, men det mener jeg ikke man får det største overblik over. Det bedste er at tage fordele og ulemper, ved både den ene og den anden og måle dem op mod hinanden. I tilfældet med gipsskruemaskiner, så er mit foretrukne valg at have en gipsskruemaskine der ikke har en irriterende ledning hængende, som man skal slås med. Ulempen er så at den på batteri kan være lidt tungere, og det jo ikke altid lige sjovt, hvis man skal sætte gipsplader på loftet.

I hvilket prisleje forventer du at den skal koste?

Ofte får du en rigtig lækker maskine på tilbud, som du kan købe en middelmådig maskine til.

Derfor er det altid en rigtig god ide at sondere markedet for tilbud inden du smutter ned og køber den i det lokale byggemarked. Vurder ud fra dit behov om hvor meget du vil bruge på en gipsskruemaskine, men jeg mener som altid, at du ikke skal gå kompromis med kvaliteten, det får du kun et dårligere arbejdsredskab ud af, og dermed falder arbejdsglæden betragteligt for dig.

Vurderingen af de testede maskiner.

Batteri-drevne gipsskruemaskiner:

Festool akku gipsskruemaskine DWC 18-4500 LI 5,2 PLUS er mit klare fortrukne valg ud af alle de maskiner der blev testet. Det er godt nok et lækkert stykke værktøj at have i hånden. Dog var det ikke sådan at den bare udraderede alle de andre, det var ganske tæt kapløb, men det var ikke svært at vælge i den sidste ende hvilken maskine der skulle være vinderen. Den er virkelig godt afbalanceret og designet er meget lækkert, funktionsindstillingerne var nemme og betjene, så alt i alt en fremragende gipsskruemaskine.

[button link=”https://bygselvviden.dk/festool-akku-gipsskruemaskine-dwc-18-4500-li-52-plus/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Festool her[/button]

Makita akku gipsskruemaskine DFR550Z er bare endnu et eksemplar på den kvalitet som Makita levere. Denne gipsskruemaskine er meget pålidelig kraftfuld, og driftssikker. Dens lange batterilevetid gør at der går langt mellem opladningerne. Den er meget brugervenlig, og den er designet til at være let og handy, samt sikkerheden også er prioriteret højt. Til Gør-Det-Selv manden er dette en maskine du vil være rigtig glad for, og så tilmed i mange år, fordi den er lavet af så gode materialer.

[button link=”https://bygselvviden.dk/makita-akku-gipsskruemaskine-dfr550z/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Makita her[/button]

Bosch akku gipsskruemaskine GSR 18 V-EC TE 18V er fra den tyske producent Bosch, og når man siger tysk, så er det jo også ensbetydende med kvalitet og pålidelighed. Dette er ingen undtagelse med denne maskine, den er et rigtig godt valg til et stykke værktøj til Gør-Det-Selv mandens værksted. Den kraftige motor, og dens utrolige styrke i batteriet gør at du ingen problemer har med at arbejde hårdt og længe med den. Det er ligesom om at den forventer at skulle blive brugt meget.

[button link=”https://bygselvviden.dk/bosch-akku-gipsskruemaskine-gsr-18-v-ec-te-18v/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Bosch her[/button]

Dewalt akku gipsskruemaskine DCF620N XR 18 V blev nummer 4 i testen, men den er stadig en rigtig god maskine at håndtere og arbejde med. Den er behagelig at have i hånden og du kan arbejde længe med den, da den har en rigtig god driftssikkerhed, og er lavet af meget robuste materialer. Den er designet med henblik på at holde den lave vægt yderligere nede, og så sørge for at du får en brugervenlighed der er i den høje ende af skalaen.

[button link=”https://bygselvviden.dk/dewalt-akku-gipsskruemaskine-dcf620n-xr-18-v/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Dewalt her[/button]

El-drevne gipsskruemaskiner:

Fein gipsskruemaskine 450W SCT5-40UM ville være mit foretrukne valg til en gipsskruemaskine med ledning. Den er hurtig pålidelig, og meget præcis i sin skruning, specielt til serieskruninger var den rigtig god og behagelig at arbejde med. Det drejelige magasin er virkelig godt, og gør at du kan arbejde med maskinen selv hvor du ikke har så meget plads, og du føler ikke du skal kompensere for det hele tiden, ved at komme ud i nogle lidt akavede positioner.

[button link=”https://bygselvviden.dk/fein-gipsskruemaskine-450w-sct5-40um/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Fein her[/button]

Makita gipsskruemaskine er også en ganske udmærket gipsskruemaskine, der levere det den skal. Med dens kraftige motor, får du hurtigt skruet nogle skruer i. Den er meget alsidig og brugervenlig, samt dens kompakte design og lave vægt gør den meget handy at anvende. Den er virkelig god til serieskruninger, og den kan bare blive ved og ved. Et godt stykke værktøj der vil pynte hos enhver Gør-Det-Selv mand og hans værksted.

[button link=”https://bygselvviden.dk/makita-gipsskruemaskine/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Makita her[/button]

Spit P18 blev den sidste i testen over alle de maskiner vi har testet hos bygselvviden.dk. Den er egentligt ganske god maskine, men et der gør at den kommer helt herned, er prisen. Den er meget dyr, og i forhold til den kvalitet som de andre maskiner levere, sammenlignet med den her, så er kvaliteten den samme, og hvorfor betale mere for kvaliteten når ikke man behøver det. De laver også en batteridreven maskine, men den er også meget dyr, så den har vi valgt ikke at teste, da vi som udgangspunkt både søger kvalitet, som den dog besidder i allerhøjeste grad, men vi er på udkig efter værktøj til Gør-Det-Selv manden, og der kommer prisen også lidt ind i billedet.

[button link=”https://bygselvviden.dk/spit-p18/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Spit her[/button]

Vi fra bygselvviden.dk ønsker dig held og lykke med at finde det rigtige værktøj for dig, og skulle du lede efter hvordan man laver Gør-Det-Selv opgaver, så læs mere på vores hjemmeside bygselvviden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *