Bedømmelse:

GARDENA SMART SILENO +1300 ROBOTPLÆNEKLIPPER

Dette er den helt rigtige robotplæneklipper for dig, som helst ikke nyder godt af manuelt arbejde. Når først du har installeret den med ladestation og afgrænsningskabel, og programmeret den ved hjælp af appen fra Gardena...
Læs hele anmeldelsen
Bedømmelse:

WOLF-Garten robotplæneklipper Loopo M2000

Dette er robotplæneklipperen som er designet til de mellemstore græsplæner på op til 1200 kvm. Den er udstyret med en sensor som gør at hvis maskinen vælter under arbejdet, eller den bliver løftet op, mens...
Læs hele anmeldelsen
Bedømmelse:

WORX LANDROID M 1000 WIFI ROBOTPLÆNEKLIPPER

Denne robotplæneklipper fra WORX er et rigtig godt valg til dig der gerne vil undslippe for at slå græs. Denne model M1000 er storebroren til den lidt mere kendte M800, som har vundet mange test. Der er heller...
Læs hele anmeldelsen
Bedømmelse:

WORX Landroid Robotplæneklipper M II 800

Dette er en af de bedste robotplæneklippere på markedet, som også de fleste kan betale. Den har i flere år i træk vundet flere priser, for blandt andet pålidelighed, brugervenlighed og dens meget høje driftssikkerhed. I...
Læs hele anmeldelsen
Bedømmelse:

WORX Landroid Robotplæneklipper S500 WIFI 

Så er lillebroren i WORX familie også kommet til verden. Denne model hedder S500 med WIFI, og som tallet i navnet siger, så anbefales den til brug på græsplæner der er mindre end 500 kvm. Den er meget simpel...
Læs hele anmeldelsen

I denne artikel vil jeg bruge lidt tid på at fortælle dig som er en potentiel køber, om hvad du skal gøre dig nogle tanker om inden du køber. Bygselvviden.dk har også foretaget en stor test af de mange forskellige producenter og modeller, og nederst i denne artikel kan du se nogle af de udvalgte modeller vi har testet og vurderet for dig, så du nemmere kan foretage dit valg når du skal købe en robotplæneklipper.

Nogle af de ting jeg mener er vigtige når du skal foretage et køb af en robotplæneklipper er:

  • Pris
  • Lydniveau
  • GPS/kanttråd
  • Ladestation/Opladningstid
  • Programmer

Pris

En robotplæneklipper er ikke nogen billig affære at investere i, i forhold til at du kan købe en plæneklipper du selv skubber rundt for under 1000 kr. Men det er heller ikke sådan man skal opveje tingene mod hinanden. Mange vil sikkert elske at slippe for at skulle slå græsset, rive det sammen og skaffe sig af med det igen. For så igen en uge eller 14 dage efter gøre det samme igen. Det kan også være du er fysisk udfordret med dårlig ryg eller andre skavanker, og så er det en rigtig god investering at købe en robotplæneklipper. Der er et stort spænd fra den billigste til den dyreste. Og det er heller ikke nogen dog ide at købe den billigste, for der er en grund til at den er billig, og det er heller ikke sikkert det er en god ide at købe den dyreste, da det kan tage lidt tid at føle man har tjent pengene ind igen. Men jo mere den skal kunne, jo dyrere vil den også blive. En robotplæneklipper kan erhverves for mellem 4.000 til over 20.000 kr. Du vil opleve at de billigste du kan købe, heller ikke kan levere den kvalitet eller holdbarhed man gerne vil have. Det man skal gøre sig for øje er at når man har købt den, at man føler at man har gjort et godt køb, og at den er alle pengene værd.

Lydniveau

Der er mange der føler sig chikaneret af en plæneklipper der støjer for meget. Det er ikke ret behageligt at have familiehygge i haven, mens at naboen bruger 2 timer på at slå græs lige inde ved siden af. Dette er også en af grundene til hvorfor det er en god ide at investere i en robotplæneklipper. En robotplæneklipper er udstyret med en EL-motor der bliver drevet af et opladeligt batteri. En EL-motor er generelt ikke noget der støjer ret meget, og slet ikke i forhold til en plæneklipper der er drevet af en benzinmotor. En plæneklipper der er drevet af en benzin drevet motor, levere et lydniveau på mellem 90-100 db. En robotplæneklipper levere et lydniveau på mellem 60-70 db. Som du kan se er der stor forskel i lydniveauet. Det er egentligt ikke fordi lydniveauet springer voldsomt meget fra producent til producent, men det er alligevel noget som man bør have med i sine overvejelser når man skal købe en robotplæneklipper.

GPS/kanttråd

En robotplæneklipper navigerer på to måder. Ved hjælp af en indbygget GPS, så ved den hvor dens lade station er placeret henne. Den er også udstyret med at antal censorer, der hjælper med at gøre uden om de forhindringer der måtte være på en græsplæne. Dette kunne for eksempelvis være et træ, eller en trampolin, eller for den sags skyld en liggestol. For at kunne hjælpe robotplæneklipperen med at vide hvor grænsen gør mellem græs og indkørsel, eller for eksempel naboen, så medfølger der i de fleste tilfælde noget kanttråd, som der skal placeres rundt i haven, for ligesom at afgrænse det område hvor din robotplæneklipper skal manøvrere. Sådan er de fleste robotplæneklippere designet til at fungere, men det bliver mere og mere moderne at en robotplæneklipper kan manøvrere rundt alene ved hjælp af gps, og så nogle censorer der kan fortælle at nu står der et træ i vejen, eller at trampolinen er flyttet siden sidst.

Lade station/opladningstid

De fleste robotplæneklippere har en medfølgende lade station, som er placeret et sted i haven der ikke chikanere dig. Det eneste man skal gøre er at “fortælle” din robotplæneklipper, hvor lade stationen er placeret, så klarer den stort set sig selv. Når den er ved at løbe tør for strøm, så kører den selv over og bliver genopladet, og derefter fortsætter den sit arbejde rundt i haven, indenfor den afgrænsning du har givet den. Når arbejdet så er udført, kører den tilbage til sin lade station og venter på at den skal på arbejde igen. Alt efter producent og model, så er der forskel i lade tiderne på et batteri der er fladt, men den gennemsnitlige lade tid er 1,5 timer.

Programmer

Når du skal finde den rigtige robotplæneklipper til dig, så er det også en god ting lige at kaste et blik på hvilke programmer den har. De fleste vil nok gerne have en robotplæneklipper, der kan tage hensyn til om græsset er vådt, og hvor langt det er. Det er jo ikke sådan at en robotplæneklipper kan opsamle det nyslåede græs, den slår det ligesom mange benzindrevne plæneklippere gør, nogle at slå det som det der hedder BIO-klip. Men dette kan kun ske hvis ikke græsset er for langt, eller at græsset ikke er alt for vådt. Hvis det er for langt kan robotplæneklipperen ikke klare det, og den kan heller ikke finde ud af det hvis det er alt for vådt. Derfor skal du finde en robotplæneklipper hvor man kan vælge mellem programmerne til om det er det ene eller det andet.

Noget som også er vigtigt at hvor nemt det er at programmere den til hvilke tidspunkter den skal kører på. Man skal både kunne vælge hvilke dage den skal kører på, men også hvilke tidspunkter den skal være aktiv på.

Dette er nogle af de ting du skal være opmærksom på inden du køber, så du kan få valgt den helt rigtige model der passer til dig og dine behov.

Som jeg skrev længere oppe i teksten, så har bygselvviden.dk lavet en grundig test af flere modeller. Det har været sjovt at se de forskelle som de forskellige producenter har valgt at have fokus på. Nogle er meget nemme at håndtere, mens andre er enormt gode til at slå græsset rigtig fint.

Herunder kan du læse hvordan testen forløb, og hvilke modeller vi syntes bedst om. Du vil også i testen få mulighed for at se prisforskelle fra forhandler til forhandler, så ikke nok med at vi guider dig til det bedste køb, vi hjælper dig også med at finde den billigste model af den du gerne vil have.