Montér selv dine nye vinduer og døre – helt simpelt

0
527

Last Updated on august 21, 2021 by Handymand

Det er faktisk ikke så besværligt selv at montere sine nye vinduer og døre – det kan man selv gøre og derved spare udgiften til håndværkeren. Det kræver faktisk ikke en længere håndværkeruddannelse, hvis man selv vil i gang med at skifte de gamle, slidte vinduer eller den trætte hoveddør ud med en ny.

Hvis du ikke selv før har prøvet at montere et nyt vindue eller en ny dør, kan det for nogle være en mavepuster at skulle i gang med det selv. Måske føler man sig ikke helt sikker i opgaven, men det kræver faktisk ikke så meget, som mange tror. Du kan sagtens selv både afmontere og installere din nye dør eller dit nye vindue. Og det kræver heller ikke en hel række specialværktøj. Typisk skal du bruge følgende værktøj:

  • En skruemaskine med bits til karmskruer samt et træbor
  • En slagbormaskine og et langt murbor
  • Karmskruer
  • Kiler og/eller afstandsklodser
  • Isolering og bagstop
  • En fugepistol samt fugemasse
  • Et langt vaterpas
  • En tommestok

Der er penge at spare på selv at montere

Med ovenstående er du godt udstyret, hvis du gerne selv vil i gang med at montere nye vinduer og døre i dit hus. Mange af tingene har du måske allerede liggende, hvis du er husejer og vant til selv at lave lidt renoveringsopgaver i din bolig. Mangler du noget fra listen, kan du undersøge om du kan låne dig til resten – måske har naboen det lige liggende i garagen. Der er altså penge at spare på selv at montere sine nye døre og vinduer fremfor at høre én eller flere håndværkere til opgaven. Ja, faktisk rigtig meget – det er nemlig arbejdstimerne der koster dig dyrt.

Sådan gør du – find en god guide

Når du har taget beslutningen om selv at montere dine nye elementer, skal du først og fremmest sørge for at måle rigtigt op inden du bestiller de nye elementer. Hos Bedst-billigst.dk finder du måske de bedste, billige vinduer, og der kan du også finde en guide til hvordan du tager de korrekte mål inden du lægger din ordre. Faktisk har de hos Bedst & Billigst samlet en stribe videoguides, der hjælper dig step for step i forbindelse med dit køb. Her kan du for eksempel finde en video om hvordan du tager de korrekte mål til nye vinduer og døre, du kan finde en guide om hvordan du monterer din nye dør korrekt og du kan tilmed se en video om hvordan du monterer eller afmonterer grebet til din facadedør. Alt dette og mere til kan du finde hos Bedst & Billigst.

Bestil de bedste og billigste vinduer og døre

Som nævnt ovenfor er der gode penge at spare på selv at montere sine nye vinduer og døre, men faktisk er valget af leverandør til dine nye elementer lige så vigtig. Der kan nemlig være en ret stor prismæssig forskel, når du skal investere i en eller flere nye døre og vinduer. Derfor betaler det sig ofte at bruge lidt tid på research og prissammenligning hos forskellige producenter eller forhandlere af vinduer og døre. Prisforskellen kan være stor og en enkelt dør eller et vindue kan måske koste 5000 kr. det ene sted og et tilsvarende produkt kan koste 8000 kr. et andet sted. Derfor er det vigtigt at du ser dig godt for inden du bestiller. Derfor bør du tjekke den reelle pris og ikke bare kigge på rabatmærket på forsiden af hjemmesiden – disse kan nemlig adskille sig markant.

Bestiller du hos Bedst & Billigst er der prismatch. Det betyder at hvis du mod forventning skulle finde prisen lavere hos en konkurrent, så bliver den pris matchet på et tilsvarende produkt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here