Multicutter

Generelt om multicutter:

En multicutter kan faktisk erstatte flere af de værktøjer man normalt besidder hos Gør-Det-Selv manden. Dog er det ikke sådan at man bare kan nøjes med en multicutter, men i stedet for man både skal bruge vinkelsliber til at skære et rør over, eller man skal skrabe noget maling af et rør, så dur en multicutter til begge dele.

I dag er de batteridrevne maskiner på fuld højde med de ledningsdrevne maskiner, og derfor bliver mit foretrukne valg i denne test også en batteridrevet maskine. Dette er selvom de er lidt dyrere i indkøb, men at kunne flytte maskinen fra et sted til et andet, uden at skulle tænke på stikkontakter og forlængerledninger, gør bare så meget ekstra for arbejdsglæden.

Disse maskiner der er blevet testet kan du læse en om længere nede i teksten, og her bliver du også guidet hen til en mere udførlig beskrivelse af maskinen, og du kan også se et godt tilbud på de modeller jeg har fundet.

Inden du køber er der dog lige nogle ting jeg syntes du skal tænke over. I det næste afsnit vil jeg komme ind på nogle af de ting du bør have med i dine overvejelser inden du køber.

 • Hvor meget skal du bruge den?
 • Til hvilke formål skal du bruge den?
 • Er det batteri eller el maskine du vil have?
 • I hvilket prisleje forventer du at den skal koste?

Længere nede i artiklen har jeg fundet nogle modeller af Multicuttere. Ved at klikke på den grønne bjælke under hver model, bliver du stillet om til en mere uddybende side med beskrivelse af modellen, og der får du også et billigt tilbud hvor du kan købe den henne.

De multicuttere jeg har valgt at vurdere og bedømme er følgende:

Batteri-drevne Multicutter:

 • Makita akku multicutter BTM50RFE 18V
 • Bosch akku multicutter GOP 18 V-EC
 • Dewalt akku multicutter DCS355D2 XR 18V
 • Metabo akku multicutter MT 18 LTX COMPACT 18V

El-drevne Multicutter:

 • Bosch multicutter 550W GOP 55-3
 • Makita multicutter 320W
 • Dewalt multicutter 300W DWE315
 • CMT multicutter 300W CMT11

Hvor meget skal du bruge den?

For dig der godt kan lide at bruge maskiner til alt, så kan du ikke undvære en multicutter i din samling af El-værktøjer. Derfor er der ikke så meget at tænke over, for sådan en maskine har næsten uendelige anvendelses muligheder, og du vil aldrig gå ned på udstyr med sådan en krabat i dit skab. Så for engang skyld vil jeg ikke fortælle dig du skal tænke over den fremtidige brug af den, for den vil helt sikkert komme.

Til hvilke formål skal du bruge den?

Multicutteren har, som jeg tidligere har nævnt, mange anvendelsesmuligheder. Ved at anvende forskellige forsatser kan du bruge multicutteren som:

 • Deltasliber
 • Metalsav
 • Træsav
 • Fugefræser
 • Skraber

Når du skal anskaffe en multicutter fra fx Dewalt eller Metabo, bør du først og fremmest se efter:

 • Frontmonteret LED-lys: altid rart at der er lys på emnet du skal bearbejde
 • Udskiftning af tilbehær: Det skal være enkelt at skifte tilbehør
 • Ergonomisk design: En multicutter skal være handy og let, og der skal være god plads til hånden
 • Variabel hastighed
 • Batteri og oplader: Batteriindikator, så du hurtigt kan se, hvor meget der er tilbage på batteriet, og helst gerne en lynoplader, så du ikke skal stå og vente for længe.

 Er det batteri eller el du vil have?

Til forskel fra mange andre produkter så kan der godt være pænt store forskelle på om du køber på batteri eller på el. Men til en multicutter, er forskellen ikke så markant meget større. Det bedste er at tage fordele og ulemper, ved både den ene og den anden og måle dem op mod hinanden. I tilfældet med en multicutter, så er mit foretrukne valg at have multicutter der ikke har en irriterende ledning hængende, som man skal slås med..

 I hvilket prisleje forventer du at den skal koste?

Ofte får du en rigtig lækker maskine på tilbud, som du kan købe en middelmådig maskine til.

Derfor er det altid en rigtig god ide at sondere markedet for tilbud inden du smutter ned og køber den i det lokale byggemarked. Vurder ud fra dit behov om hvor meget du vil bruge på en gipsskruemaskine, men jeg mener som altid, at du ikke skal gå kompromis med kvaliteten, det får du kun et dårligere arbejdsredskab ud af, og dermed falder arbejdsglæden betragteligt for dig.

Vurderingen af de testede maskiner.

Batteri-drevne multicuttere:

Makita akku multicutter BTM50RFE 18V er en lækker maskine at få i hænderne. Dens ergonomiske design samt det bløde greb, giver dig en følelse af fuld kontrol over maskinen. Den vandt testen over både andre multicuttere på batteri, men den vandt også over multicuttere på ledning, som vi testede samtidigt med. Jeg tror for de fleste af de batteridrevne maskiner, så er de lige så kvalificerede maskiner som maskiner på ledning, de koster dog noget mere, men du slipper for at slås med en ledning, eller finde forlængerledninger/stikkontakter.

[button link=”https://bygselvviden.dk/makita-akku-multicutter-btm50rfe-18v/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Makita her[/button]

Bosch akku multicutter GOP 18 V-EC er igen et rigtig godt valg af maskiner fra Bosch. De levere som altid et kvalitetsprodukt, og sammenlignet med multicutteren fra Makita, så var det kun tilfældigheder at den ikke blev nummer 1. Den er meget kraftig og effektiv både til slibe- og skære opgaver. Den er rigtig godt afbalanceret og dens design og lave vægt gør den fortrinlig at arbejde med i selv længere perioder. Du får her rigtig meget kvalitet, og den vil altid være et alternativ til andre stykker værktøj.

[button link=”https://bygselvviden.dk/bosch-akku-multicutter-gop-18-v-ec/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Bosch her[/button]

Dewalt akku multicutter DCS355D2 XR 18V blev nummer 3 i testen, men det fortæller ikke rigtigt hvor god en maskine dette er. Den er meget powerfuld og pålidelig, og nok den nemmeste maskine at skifte tilbehøret på. Med dens kraftige batteri går den heller ikke ned på styrke. Dewalt er også hoppet med på vognen så den bruger batteri, og heller ikke her mangler den noget i forhold til maskiner på ledning. Der kan tilkøbes en lang række forskellige tilbehør, og skulle det ikke være nok hvad Dewalt kan levere, så følger der en adapter med så du kan bruge tilbehør fra andre producenter.

[button link=”https://bygselvviden.dk/dewalt-akku-multicutter-dcs355d2-xr-18v/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Dewalt her[/button]

Metabo akku multicutter MT 18 LTX COMPACT 18V er selv om den kun blev sidst I testen over batteridrevne multicuttere, så er den stadig konkurrencedygtig med den ledningsdrevne modeller. Den er designet til at være let i konstruktionen, men stærk i kroppen og robuste reservedele. Den er nem og hurtig at skifte tilbehøret på, og dens brugervenlighed kan man heller ikke klage over. Kort og godt så får du en multicutter med meget kvalitet, og skulle du bruge tilbehør der ikke er fra Metabo, så er der en universal adapter med, så andre fabrikanters tilbehør kan bruges.

[button link=”https://bygselvviden.dk/metabo-akku-multicutter-mt-18-ltx-compact-18v/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Metabo her[/button]

 

El-drevne multicuttere:

Bosch multicutter 550W GOP 55-3 er en meget kraftig multicutter der ikke går ned på power. Den er meget let med sin lave vægt, og med sit gummibelagte greb, giver det dig fuldkommen kontrol over maskinen. Dens brugervenlighed er helt i top, takket være den hurtige og nemme måde at skifte fra tilbehør til tilbehør. Den klarer de opgaver den bliver stillet overfor uden at brokke sig. Den bliver bare ved indtil du slukker for den igen. Den er utrolig lækker at håndtere med den variable hastighedskontrol som ligger i kontakten. Et rigtig godt køb for en multicutter, og udvalget af tilbehøret rækker meget langt til både slibe- og skæreopgaver.

[button link=”https://bygselvviden.dk/bosch-multicutter-550w-gop-55-36/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Bosch her[/button]

Makita multicutter 320W blev nummer 2 i testen, og det er egentligt kun på grund af at Bosch leverede en multicutter med en kraftigere motor. Set bort fra det, så var de meget lige i deres test. Det være sig både til slibe- og skæreopgaver at denne Makita leverede et godt resultat. Den er meget nem at håndtere, og dens lave vægt samt muligheden for nemt og hurtigt at skifte tilbehøret, gør at brugervenligheden er så god som den er. Et køb af denne Multicutter fra Makita, så får du en dejlig maskine, som kan gøre arbejdet så meget nemmere for dig.

[button link=”https://bygselvviden.dk/makita-multicutter-320w/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Makita her[/button]


Dewalt multicutter 300W DWE315
levere et rigtig fint resultat i testen og må bare se sig slået af bedre teknologi fra de batteridrevne, og i forhold til de ledningsdrevne, så var den også fin konkurrencedygtig. Du får ingen problemer hverken med den kvalitet som den levere, men heller ikke vrøvl med kvaliteten af maskinen. Den har samme høje robuste standard som alle andre af Dewalts produkter, og det siger ikke så lidt da Dewalt er kendt for sin amerikanske innovative teknologi. Du får her en maskine som nok er den nemmeste at skifte tilbehøret på, og den er meget handy og let at betjene.

[button link=”https://bygselvviden.dk/dewalt-multicutter-300w-dwe315/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Dewalt her[/button]

CMT multicutter 300W CMT11 er en meget let og handy multicutter der har sin udmærkelser netop ved den lave vægt, og dens Fast Lock system for hurtig udskiftning af tilbehør. Den kan med sit smarte design og den kompakte opbygning sagtens være med til at lave et flot resultat af sit arbejde, og du får et rigtig godt køb med denne maskine, der levere fuld valuta for pengene. Der findes et væld af tilbehør til denne model, ellers medfølger der adapter til brug af andre producenters produkter.

[button link=”https://bygselvviden.dk/3224-2/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af CMT her[/button]

Vi fra bygselvviden.dk ønsker dig held og lykke med at finde det rigtige værktøj for dig, og skulle du lede efter hvordan man laver Gør-Det-Selv opgaver, så læs mere på vores hjemmeside bygselvviden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *