Økonomiske byt-til-nyt i hjemmet 

0
819

Last Updated on marts 22, 2021 by Nanna

Du kender det, at man sidder og drømmer sig til et nyt køkkenet, en ny facade udendørs, nye møbler eller rum i boligen. Men det koster dyrt, og det kræver kapital og evner til at transformere. Men faktisk er der er en masse ting man kan gøre, som er et billigere alternativ, men som vil give en hel ny følelse og udtryk i rummet. 

Forny det gamle køkken

Det er ikke alle der lige har råd til at købe et helt nyt køkkenet, da det hurtigt kan løbe op i mange tusinder kroner, alt efter størrelsen på køkkenet. Men der er faktisk flere tiltag man kan gøre i køkkenet, så det går fra at være slidt at se på, til at se nyt ud. For eksempel så er det sove lågerne har har styr betydning på det ydre, og hvis de er slidte, så virker det hele slidt. Derfor kan man lave en nem og billig udskiftning af gamle køkkenlåger. Det kan man gøre ved at skifte lågerne ud til en anden farve, eller et som giver et flot ydre. Her kan man også skifte grebene ud eller vælge en låge som er grebsfri, der er rigtig mange muligheder for at gå et nyt køkken, uden at det koster alverden. 

Mal grimme fliser i på badeværelse 

Du er måske flyttet ind i et hus, hvor der er gamle retro fliser på gulve og vægge. Heldigvis er der muligt for at modernisere det, uden at man skal hakke fliserne ned. For der findes nemlig maling, som man kan male fliserne med, så det fx, bliver helt hvidt. Det gælder både på gulv og vægge. Du kan rådføre dig med en maler, hvis du ønsker at forny dit badeværelse. 

Byt møblerne ud på terassen

Om sommeren bruger vi rigtig meget tid udenfor, og derfor er det også vigtigt, at der er rart at være. Nogen gange skal der ikke meget tid, før at terrassen får et helt andet udtryk. Samt et sted hvor man har lyst til at opholde sig. Det kræver nogle flotte møbler, som er indbydende at se på, så man får lyst til at sætte sig og slappe af. En god måde til afslapning kan være et sted hvor man kan ligge som en solseng, eller du kan hænge en hængekøje op ved hjælp af fx. en karabinhage. Grønne planter på terrassen er også noget af det som kan løfte et rum meget. 

Mal

Maling er noget af det som kan forandre et rum (eller en ting) rigtig meget. Maling er ikke særlig dyrt, og fås i et hav af forskellige farver, strukturer og shine. Og så er det noget du selv kan foretage dig når du har tid. Maling kan forandre et rum, især hvis det skal hjælpe på at gøre et mørkt rum lysere, eller bare for at give mere struktur og personlighed i boligen. Hvis du påvirkes af farver, så er det også en måde at løfte humøret på. Fx, kan du male dit soveværelse din ynglingsfarve, så du vågner med at smil hver morgen. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here