Sådan indretter du dit soveværelse til god søvn

0
753

Last Updated on november 18, 2020 by Byggebob

Dette indhold er sponsoreret

Du bruger rundt regnet en tredjedel af dit liv på at sove. Søvn er nemlig essentielt for dit velbefindende og du har sikkert oplevet, at for lidt søvn eller en dårlig nats søvn har betydning for dagen, der følger efter. Søvnvanskeligheder er dog meget udbredte og man ved derfor mere og mere om hvordan, disse eventuelt kan løses. God søvn er nemlig gavnlig for din psyke, dit immunsystem og din hukommelse både kortsigtet og langsigtet, og i denne artikel bliver der givet råd til, hvordan du kan indrette dit soveværelse til at give den bedst mulige nattesøvn. 

Ro og enkelhed  

Når du skal til at lægge dig til at sove, er det vigtigt, at der ikke er for mange forstyrrende elementer. Disse forstyrrende elementer kan findes i en mental forstand og kan for eksempel være stress og arbejdsopgaver, du ikke kan give slip på. Men disse elementer kan også forekomme fysisk i dit soveværelse som rod og vasketøj, forstyrrende elektriske installationer eller for mange farver.  Rod og vasketøj kan man selvfølgelig altid komme ud for, men du kan gennemse dine elektriske installationer og udskifte dem for at slippe af med summende lyde eller blinkende standbylys. Derudover kan du male dit soveværelse i en rolig farve, som er blevet påvist virkningsfuld i forhold til at fremme god søvn, for eksempel farven blå. 

Sengen som omdrejningspunkt 

Din seng selvsagt også meget vigtig for din søvn. Det varierer fra person til person, hvordan man bedst sover – på maven, på ryggen eller på siden, eller og om madrassen skal være hård eller blød. Der er med garanti også andre ting, der har betydning for valg af seng. Her finder du blandt andet mange forskellige dobbeltsenge. Du med fordel kigge på en dobbelt elevationsseng. Denne seng kan tilpasses dig og hvem end, du ligger ved siden af og dermed sikre jer begge en god nats søvn. Det anbefales også, at du stiller sengen således, at kun én af enderne står op ad en væg, altså så vidt muligt i midten af rummet.

Funktionelle møbler 

Sammen med at stille sengen i midten af rummet for at understrege rummets funktion, nemlig at fungere som et sted til at sove, så bør rummet også helst kun have funktionelle møbler. Dette bidrager også til at der skabes en ro i soveværelset. Møblerne kan derfor blandt andre være sengen, sengeborde og klædeskab. Gardiner kan også være meget funktionelle, særligt hvis du installerer mørklægningsgardiner. Mørklægningsgardiner lukker nemlig ikke lys ind, og du kan derfor nemmer få en lang og uforstyrret nattesøvn.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here