Sådan laver du dit eget træningsrum i huset

0
3721
Fit people working out using machines at the gym

Last Updated on september 1, 2019 by Handymand

Hvad gør man, når man ikke gider at stå og svede med 100 andre personer nede i træningscenteret, men stadig gerne vil træne?

Man bygger selvfølgelig sit eget træningsrum!

Træningsrum i huset er perfekt til dig, der elsker at træne og gerne vil have dit eget træningsudstyr tæt på.

Vi guider dig igennem, hvordan du bedst laver dit eget træningsrum i hjemmet. Med det får du alle de gode fordele ved at have et rum, der er dedikeret til træning. Det eneste, du mister, er alle de gode og dårlige undskyldninger til ikke at komme af sted til træning. Nu ligger træningscenteret lige ved siden af dig, så er det bare med at komme i gang.

Find det rigtige rum i huset til din træning

Det kan være alt fra en garage til et gammelt teenageværelse, der er blevet forladt for længe siden. Det er altid en god investering at få brugt alle sine rum i huset til noget, man ved, man får brug for, i stedet for at de bare står. Bruger man mange penge hver måned på et abonnement til det lokale fitnesscenter, så er det i hvert fald værd at overveje at rykke træningen hjem i huset i stedet for.

Det er en god idé at vælge et rum, der ikke er for stort, men som har den rette plads til, at man kan træne. Ikke for stort og ikke for lille. Og så skal træningen helst være rummets eneste formål. Det kan hjælpe meget på motivationen, hvis man har et rum, hvor man træner. Når man så går ind i det rum, så ved kroppen, at den skal træne. Så skal den ikke slænge sig hen af en sofa eller se TV.

Indret dit træningslokale

Og hvad så med indretningen af træningslokalet? Som sagt skal der helst ikke være alt for mange ting, der kan distrahere fra træningen. Ingen TV, bøger eller magasiner. Helst skal det holdes helt enkelt med hvide vægge, et ordentligt gulv og træningsudstyr. Man kan eventuelt få inspiration fra ens lokale fitnesscenter for at se, hvordan de har båret sig af.

Det en fin idé at have et stort spejl på én af væggene i træningsrummet, og der må også gerne være nogle billeder og en radio, hvis det er det, man lytter til, når man træner. Det handler bare alt sammen om at finde nogle ting, som giver en lyst til at træne og så indrette rummet med det. De ting, der ikke giver én lysten til at træne så som et TV, hører altså ikke hjemme i træningsrummet.

Hvilke træningsmaskiner skal jeg købe?

Træningsmaskiner er nogen af de mere dyre køb, derfor skal du være sikker på, at du bruger dem, du køber. Køb derfor altid nogle af dem, du allerede er vant til at bruge i træningscenteret. Dem ved du, at du kan lide, og du ved, at du vil få dem brugt. Og der er mindst lige så mange træningsmaskiner at vælge i mellem hjem til, som der er træningsmaskiner i fitnesscenteret.

Når du vælger træningsmaskiner er det også vigtigt at tænke over, hvor meget plads du optager i rummet. Du skal jo helst have plads til at kunne bevæge dig rundt, så rummet må helst ikke være for pakket med træningsudstyr og –maskiner. Det er derfor en god idé at købe én træningsmaskine af gangen. Så har du en idé om, hvor meget den fylder i rummet, og hvor mange træningsmaskiner der er plads til ud over den.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here