Sæt skik på sommerhuset uden at det skal koste alverdens

0
56

Last Updated on oktober 27, 2021 by Handymand

Flere og flere danskere har investeret i sommerhus indenfor de seneste par år. Pandemien satte en stopper for danskernes udrejser igennem et helt år, og det fik især sat skub i sommerhussalget herhjemme. Nogen har købt et splinternyt sommerhus, mens andre har overtaget en eksisterende fritidsbolig, der måske trænger til en kærlig hånd. Måske frygter du regningen for en sådan renovering, men det behøver faktisk ikke koste alverdens, hvis man er villig til at genbruge eller lægge lidt knofedt i projektet.

Sømfrie listeopsætninger er nemt og billigt

Trænger sommerhuset til at få udskiftet karme og lister, så behøver du faktisk ikke tænke i dyre søm eller skruer. Prisen på søm til lister kan faktisk hobe sig op, hvis der skal nok til at opsætte lister i alle sommerhusets rum. Ny innovativ lim fra Pattex gør det imidlertid overflødigt med de mange søm eller skruer. Denne særlige lim fikser på et øjeblik listeopsætningen og er ganske enkelt stærk nok til at holde dem på plads over tid.

Renovér de gamle vinduer

Mange tænker sikkert at sommerhusets gamle vinduer skal udskiftes, så snart de ser lidt råd i træet. Det kan dog imidlertid vise sig at være en rigtig dårlig idé at udskifte de gamle vinduer. Mest af alt fordi mange af de gamle vinduer faktisk er fuld af kvalitet. Man skal blot renovere dem og bringe dem tilbage til nogenlunde oprindelig stand, så fungerer de optimalt igen. Man kan stadig købe vindueskit til gamle vinduer, så det er faktisk muligt at udskifte den gamle ødelagte kit og få lagt en ny belægning. Nye vindueslister kan også rekvireres forholdsvist billigt, således at man kan få udskiftet dem, der er mest medtaget. I sidste ende vil en renovering af de gamle vinduer altid kunne betale sig, når man tænker på prisen på nye vinduer.

Drop spaen og lav en nem udendørsbrus i stedet

Alt afhænger naturligvis af den luksus, man ønsker at proppe i sit nye sommerhus. Det enorme sommerhusboom i 2020 har skabt et helt nyt segment af sommerhus-ejere, som både vil have spabad og udendørs vildmarksbad. Men nogle gange er glæden ved et sommerhus netop det markante skifte fra byens overflod af goder til en mere spartansk livsstil i pagt med naturen.

Hvis man kan se fornuften i det, så vil man måske kunne leve med at droppe spabadet til fordel for et udendørs-brus. Der skal ikke andet end et par stolper og spærrer til eller fire flettede sivvægge til for at kunne skabe rammen om udendørsbadet. Er man en rigtig viking, så kobler man bare sin udendørsbruser til udendørsvandhanen og kører det kolde styrtbad i sommerperioden. Det er også den absolut billigste løsning, da det ikke kræver VVS-besøg.

Genbrugs-ideen er som skabt til sommerhuslivet

De fleste har en idé om, at der skal skabes et helt nyt hjem fra grunden, når de køber en ny fritidsbolig eller sommerhusgrund. Man kan også i stedet lege med ideen om at sommerhuset skal være et mere bæredygtigt hjem, hvor genbrug af møbler fra eget hjem eller klunsning af nye, gamle møbler er mottoet. Der findes efterhånden et væld af Røde Kors-butikker og andre genbrugsbutikker rundt omkring i Danmark og faktisk især i det danske sommerland. Man kan derfor med fordel gå på loppejagt i disse butikker for at finde sig et nyt møbel til sommerhuset.

Det behøver ikke være dyrt at sætte skik på sommerhuset, sålænge man har genbrug, bæredygtighed og kreativitet for øje.

Latest posts by Handymand (see all)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here