Skruemaskine

Når du skal investere i en skruemaskine, så gør dig den tjeneste at købe kvalitet. Det koster selvfølgelig lidt mere, men det holder også så meget bedre. I denne artikel tager jeg udgangspunkt i 2 skruemaskiner med 10,8-12 volt, og 4 skruemaskiner med 18 volt. Det valg du skal tage kan godt være svært, for skal man absolut tage den største og stærkeste skruemaskine, eller kan man nøjes med den mindre, men også meget stærke skruemaskine? Læs vores skruemaskine test og bliv klogere.

De små:

Jeg har kun fundet 2 maskiner i denne volt klasse, som der lever op til de kvalitets krav jeg ønsker. Der er ingen tvivl om at Bosch maskinen er min klarer favorit af disse 2 her.

Disse små maskiner her kan faktisk bruges til lige så meget som de store, men det er klart at de ikke kan gøre det lige så godt i nogle tilfælde. Men de er begge fuldt i stand til at udføre nogle af de hårde opgaver som f eks at skrue karmskruer i. Sådan noget som at skal lave lofter, vil jeg helt klart foretrække en af de små her, da de ikke vejer så meget.

De 2 maskiner er:

  • Bosch akku bore-/skruemaskine GSR 12V-20 2,0 Ah
  • Dewalt akku bore-/skruemaskine DCD710C2 XR 10,8 V

Bosch akku bore-/skruemaskine GSR 12V-20 2,0 Ah

Bosch har lavet en serie mindre maskiner, der passer batteri sammen. Alle disse maskiner er på 12 volt, her kan du blandt andet købe en stiksav, bajonetsav og rundsav.

Bosch akku bore-/skruemaskine GSR 12V-20 2,0 Ah, hedder modellen du søger hvis du skal have en lille handy skruemaskine, der rent faktisk også har en slagbore funktion. Grundet maskinens størrelse, så er det klart at den ikke er lige så god til slagbore opgaver, som de store maskiner er. Jeg har selv en Bosch i denne størrelse, og jeg er meget tilfreds med den. Skal jeg lave bore opgaver, så har jeg en slagbore maskine til formålet.

[button link=”https://bygselvviden.dk/bosch-akku-bore-skruemaskine-gsr-12v-20-20-ah/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Bosch 12 volt her[/button]

Dewalt akku bore-/skruemaskine DCD710C2 XR 10,8

Dewalt har også lavet en lækker maskine, i samme volt klasse som Bosch, dog er Dewalten mere lavet som en almindelig skruemaskine, og ikke helt så handy i lommen som den lille Bosch. Dewalten har heller ikke dele muligheder med batteriet, som Bosch. Men er du ude efter en sikker og pålidelig skruemaskine, så er Dewalt akku bore-/skruemaskine DCD710C2 XR 10,8 V et godt valg. Den er let at håndtere i hånden, og trods dens størrelse i forhold til Bosch maskinen, så vejer den ikke så meget.

[button link=”https://bygselvviden.dk/dewalt-akku-bore-skruemaskine-dcd710c2-xr-108-v/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Dewalt 10,8 volt.[/button]

De store:

Her har jeg fundet 4 som både passer mig prismæssigt, men også kvalitetsmæssigt.

De 4 maskiner er:

  • Makita akku bore-/skruemaskine DD484RTJ
  • Bosch akku bore-/skruemaskine GSR 18 V-EC Professional,
  • Dewalt V akku bore-/skruemaskine DCD990P2 XRP 18,
  • Metabo akku bore-/skruemaskine BS 18 QUICK 18 V

Her er jeg godt nok lidt mere i tvivl om vinderen, da 3 ud af de 4 ikke har den helt store forskel, men skulle jeg vælge så bliver det Makitaen der vinder testen.

Makita akku bore-/skruemaskine DD484RTJ

Makita maskinen er pålidelig, støjsvag, meget kraftig, og holder batteri meget længe. Selv om dette er kraftig stor maskine, så virker den meget afbalanceret, og selvom du skal skrue lofter, så bliver du ikke så hurtig træt i armen af at rende rundt med den over hovedet. Der er stort set ikke den opgave som Makitaen ikke kan løse, og de langtidsholdbare batterier, og den hurtige opladning er med til at gøre den til testvinderen.

[button link=”https://bygselvviden.dk/makita-akku-bore-skruemaskine-dd484rtj/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Makita her[/button]

Bosch Akku bore-/skruemaskine GSR 18v

Bosch maskinen kunne også godt have været testvinderen, de ligger så tæt op ad hinanden, at jeg i bund og grund tror det er hvilket mærke man er til, der kan afgøre om du vælger den ene eller den anden.

Boschen er også meget afbalanceret og den mangler heller ikke power til at løse opgaverne. Dens robusthed, og kvalitet, gør den også til en værdig maskine, og er det den du vælger, så er det også et rigtig godt køb.

[button link=”https://bygselvviden.dk/bosch-akku-bore-skruemaskine-gsr-18-v-ec-dy-06019d6101/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Bosh her[/button]

Dewalt V akku bore-/skruemaskine DCD990P2 XRP 18

Dewalt er den 3 maskine, som ligger så tæt op ad de 2 andre, som jeg allerede har nævnt tidligere. Dewalt V akku bore-/skruemaskine DCD990P2 XRP 18 er også helt klar en maskine, hvor du ikke går forkert i byen. Er det denne du vælger, så er det også helt klart et godt køb. Igen handler det nok om hvilket mærke man har en forkærlighed til. Dewalten mangler bestemt heller ikke power, og den er lige så hurtig til at lade dens batterier op, samt at et opladt batteri, holder længe. Dewalten kan bruges til alle slags opgaver, og selv om den er nummer 3 i testen, så snyder det lidt, da de 3 øverste maskiner ligger så tæt i kvalitet, robusthed, pålidelighed, afbalancering og pris.

[button link=”https://bygselvviden.dk/dewalt-akku-bore-skruemaskine-dcd990p2-xrp-18-v/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Dewalt 18v her[/button]

Metabo akku bore-/skruemaskine BS 18 QUICK 18 V

Metabo maskinen er også en fin maskine, men det er desværre kun en 2,0 Ah, og det gør at holdbarheden lider lidt. I modsætning til de andre maskiner, som er enten 4,0 eller 5,0 Ah, så gør det bare en forskel at skruemaskinen fra Metabo ikke er så kraftig og power fuld. Dermed ikke sagt at den ikke dur til de opgaver den er fremstillet til, men så vil jeg hellere have en af de mindre skruemaskiner, fremfor at vælge en skruemaskine fra Metabo.

[button link=”https://bygselvviden.dk/metabo-akku-bore-skruemaskine-bs-18-quick-18-v-602217500/” color=”green”]Læs hele anmeldelsen af Metabo 18v her[/button]

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber?

Noget af det første du skal overveje inden du køber, er hvad du forventer din skruemaskine skal bruges til. Hvilke opgaver er det den skal kunne klare? Man skal opveje pris mod kvalitet, og hvor meget man forventer at få den brugt. Det er ikke sikkert fruen derhjemme kan se det sjove i at den skruemaskine du lige har købt faktisk kostede et weekendophold. Slet ikke hvis så din skruemaskine kommer til at stå gemt væk i lange tider.

Ud over disse mærker og modeller jeg har beskrevet her, så findes der et væld af andre maskiner. Jeg har taget udgangspunkt i kvaliteten af en skruemaskine, fremfor at vælge en billigere model, der ikke er så fyldt med kvalitet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *