Stillesiddende aktiviteter som kan vedligeholde en aktiv hjerne

0
472

Last Updated on november 23, 2022 by Handymand

Der er mange måder at blive ved med at være mentalt aktiv, når du sidder ned. Det oplever du, når du er på arbejde eller arbejder på en opgave til universitet. Arbejde eller studie er dog ikke de eneste aktiviteter, som kan aktivere din hjerne. Nedenfor giver vi eksempler på, hvordan du kan træne din hjerne, mens du sidder ned.

Spil på sport 

Fans af fodbold og andre sportsgrene er glade for at spille på sport. Her handler det ikke blot om at tage en sum penge og at spille på et væddemål. Succesrige sports væddemål indebærer en analyse af potentielle udfald. 

Du kan tjekke statistik, læse nyheder, se interviews og videoer og meget mere. Tænk alene på, hvor mange videoer for eksempel landsholdstræner Kasper Hjulmand ser, når han forbereder sig til en landsholdskamp. 

Fisketure kan gavne hjernen 

Mange vil tro, at du ikke får mentale fordele ved at fiske, men det gør du helt bestemt. For eksempel kan du forbedre dit fokus. Hvis du skal fange fisken, er det vigtigt, at du fokuserer. Du bør glemme om livets bekymringer for en kort stund og ene og alene fokusere på fisken, som skal på krogen. 

Når du fisker, hjælper det dig også med at reflektere. Mange er nærmest bange for at være alene med sine egne tanker. Når du fisker, vil du blive bedre til at reflektere over dit liv og at være alene med dig selv. 

Du kan også forbedre dine analyseevner, når du fisker. Analysen vil hjælpe dig med at spotte bedre steder at fiske. Ligeledes kan du analysere mulige komplikationer med dine mål om at få fisk på krogen. 

Meditation kan hjælpe din hjerne

Glem alt om, at du tror, at du ikke kan meditere. Alle kan nemlig meditere. Det handler bare om at lære at gøre det på den rigtige måde. Her kan det sammenlignes med at lære at cykle. Du vidste ikke, hvordan man cykler, før du startede, men det stoppede dig ikke i at gøre det. 

Meditation foregår primært i hjernen, og derfor er der en lang række fordele. Blandt andet hjælper det med at vedligeholde en sund hjerne i takt med, at du bliver ældre. Igen kan du blive bedre til at fokusere samt at vedligeholde fokus.

Med meditation vil du sikkert opleve, at du bliver distraheret i begyndelsen. Selv folk i munketræning blev distraherede i begyndelsen. Lidt efter lidt vil du træne din hjerne til at vedligeholde fokus på meditationen. Det betyder, at du bliver bedre til at ignorere de distraktioner, som er rundt omkring dig. Naturligvis gælder det både for meditation og andre opgaver i livet. 

Læs en bog for din hjernes skyld

Du kan naturligvis også aktivere din hjerne ved at læse. Hvis du føler, at du ikke har tid til at læse, kan du starte i det små. Du kan læse ti sider i en bog hver eneste dag. Det fører typisk til mindst én bog om måneden alt afhængigt af, hvor lang den er. 

Ikke alene er det godt for din hjerne. Du får muligvis også mere at tale med din partner om, hvis der er tale om en lærerig bog. Selv hvis du ikke taler om bogens indhold med en anden person, vil du naturligvis lære af det. 

Lyt til musik 

Du kan også aktivere din hjerne ved at lytte til musik. Musik kan gøre dig glad i låget. For eksempel kan klassisk musik forbedre din evne til at fokusere og at huske på bestemte ting. Dog skal det siges, at nogle forskere har fundet frem til, at musiks indflydelse på dine kognitive funktioner afhænger af, hvordan du har det følelsesmæssigt. Under alle omstændigheder kan du nyde enorm gavn af at lytte musik, selv når der ikke er tale om klassisk musik. 

Arbejd på din vejrtrækning

Det er en god konklusion til alle stillesiddende aktiviteter, som kan aktivere hjernen. Du bør først og fremmest arbejde på at være et godt sted i dit liv. Derfor kan det hjælpe ikke alene at fokusere på hovedet, men også andre steder i kroppen.

I den forbindelse kan det nævnes, at vejrtrækning kan hjælpe med aktiviteter som at læse en bog, meditere, lytte til musik osv. Her kan du bruge dine indåndinger til at vedligeholde fokus. På den måde vil du på en måde skubbe distraktioner væk, mens det også bidrager til at være stille og rolig. 

Ligeledes handler det også om dine fysiske omgivelser. Gem telefonen væk og vær et sted, hvor der ikke er alt for meget støj. Det vil hjælpe dig med at aktivere din hjerne, når du sidder ned. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here