Tips til sikkerhed i selvbyggede huse

0
1581

Last Updated on september 1, 2019 by Handymand

Hvor mange forskellige beslutninger skal du træffe i løbet af et byg selv-projekt? 500? 5000? Og lige meget, hvor mange gange, du overvejer en beslutning, og hvor sikker, du føler dig på, at den er rigtig. Ja, så kan du aldrig gardere dig mod, hvad virkeligheden kan finde på at kaste imod dig. Sådan er det med alle byggeprojekter. Men som selvbygger har du kun dig selv at skyde skylden på. Og det ved du selvfølgelig alt om allerede.

Træf de rigtige beslutninger

Men de bedste beslutninger træffes på et oplyst grundlag. Og det er her, vi kommer ind i billedet. For hvor meget vidste du egentlig om sikkerhed i et hus, før du begyndte at bygge et? Nok en hel del mindre end en låsesmed gør. Så inden du træffer alt for mange beslutninger om, hvordan dit hus skal sikres mod udefrakommende trusler (primært indbrudstyve), er det allermest fornuftige, du kan gøre, at alliere dig med en låsesmed.

Besøg ham i butikken eller inviter ham ud på byggepladsen, hvor I sammen kan gennemgå, hvilke muligheder du har for at sikre dit fremtidige hus. Måske er det ikke den allermest gængse løsning, som er den perfekte for dig. Og måske har han en god idé, som du ikke selv havde tænkt på. For mens du har hovedet fuld af beslutninger, tanker og idéer, bruger han al sin tid på én ting. Nemlig at arbejde med låse og sikkerhed. Så selv om en låsesmed måske ikke er den type rådgiver, du til at starte med tænkte, at du skulle have, så kunne han godt gå hen og blive en rigtig god investering. Måske din bedste.

Køb de rigtige ting til huset

Når du indkøber døre og vinduer til huset, bør du også stille spørgsmål til sikkerheden. Er vinduerne sikrede mod, at en indbrudstyv kan fjerne listen og dermed ruden? Kan vinduerne låses? Og er det i så fald med kode eller nøgle?

En låsesmed vil hellere end gerne rådgive dig om alt fra sikring af vinduer og døre til de mest moderne låsesystemer og alarmer. Og hvad med at bygge en bankboks ind i huset til de ting der er lidt dyrere end dine gelenegle, når nu du alligevel er i gang med at skabe dit drømmehjem helt fra bunden?

Det nyeste og mest state of the art inden for aflåsning af dit hjem, er en app-baseret lås. Den kan du enten låse op på afstand, hvis din gæst ankommer til dit hjem før dig. Eller du kan låse den op med kode, mens du står foran den. Perfekt til typen, der altid glemmer sin nøgle.

De fleste etageejendomme har dørtelefoner ved hoveddøren, så beboerne kan lukke gæster ind i opgangen fra deres lejlighed. Men faktisk vælger mange husejere også at bygge hegn og etablere dørtelefon-anlæg, som forhindrer uvedkommende i ikke at bare at komme ind i huset, men ind på matriklen. For hvem er egentlig interesseret i, at tyve kan luske rundt om huset og lede efter smuthuller?

Handymand

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here