Trænger haven til nyt liv? Disse frugttræer og buske kan voksne i det danske vejr

0
2895

Last Updated on marts 27, 2020 by Handymand

Når man har grønne fingre og elsker at bruge tid i sin have, så findes der næsten ikke nogen bedre tid på året, end når vinteren begynder at trække sig tilbage, og de små knopper på træerne begynder at vågne. Når denne tid oprinder, så kan man hurtigt få lyst til at gå i haven og begynde at plante løs.

Specielt frugttræer og buske er meget populære at have i haven, da man netop kan få lækre frugter og bær fra disse. Men hvilke træer og buske er egentlig bedst at plante i det til tider kolde og fugtige danske klima?

Hvis dette er noget, du gerne vil have svar på, så læs med herunder og bliv klogere på, hvilke frugttræer og buske der egner sig bedst til at voksne i den danske have. Hvis du drømmer om lækkerier til haven, så klik her og find frugttræer og buske, som uden tvivl vil forsøde din have.

Æbletræer er det allernemmeste

Det danske klima er super godt, hvis man drømmer om at have en masse æbletræer i haven. Det danske forår og sommer er nemlig ofte super fin, når det kommer til modningen af æbler. Derudover så er æbler nemme at holde, da de er temmelig standhaftige overfor sygdomme, såvel som at æbler ikke rådner lige så hurtigt som f.eks. blommer og kirsebær.

Det er dog vigtigt at have i baghovedet, at alle æbletræer er fremmedbestøvere. Det vil sige, at et æbletræ skal bestøves af et andet æbletræ, hvilket foregår ved hjælp af insekter. Hvis der derfor ikke er andre æbletræer i nærheden, så skal du plante mindst to træer, førend du kan få nogle æbler ud af dem.

En brombærbusk med smukke mørke bær

Du kender dem sikkert fra grøfter og krat; de lækre, mørklilla bær, som bare er smagen af sensommer. Brombær er en standhaftig og utrolig givende frugtbusk, som trives i det danske vejr. En brombærbusk er flerårig, så når du først har plantet én busk, så kan du have glæde af den i lang tid frem.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at brombærbuske kræver plads. Du kan enten prøve at ”tæmme” den lidt og lade den gro op ad et espalier, eller du kan vælge at rydde et større stykke, sådan at busken for alvor kan komme til sin ret.

Må jeg byde dig et kirsebær?

Endnu en lækker frugt, som vil være et hit hos både voksne og børn, det er kirsebær. Disse søde, røde frugter bringer sommervarme minder med sig helt fra barndommen, så selvfølgelig er det tillokkende at have disse frugter i sin have også.

Kirsebær er lidt sværere at have end f.eks. æbler, da de netop skal plukkes og spises indenfor en relativ kort periode, da de ellers vil rådne og gære. Ligeledes så skal man være opmærksom på fugle, da disse også er helt vilde med kirsebær. Men hvis man nyder fuglesang og gerne vil have lidt liv i sin have, så er dette blot endnu en bonus ved at have et kirsebærtræ i haven.

Handymand

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here