Fugepistol

En fugepistol er et rigtig godt værktøj til dig der skal fuge meget. Du slipper for at skal bruge kræfter og energi på at få sprøjtet fugen ud, og de her elektriske fugepistoler er så nemme at dosere mængden af fuge, at du ikke kommer til at lægge for meget fuge ud, som kan give et forfærdeligt svineri bagefter. Jeg vil her give dig nogle råd med på vejen til hvilket valg du bør foretage dig af en overfræser. Vurderingen af hvilke fugepistoler vi har valgt til vores test, er rent baseret på den kvalitet de kan levere. Prisen varierer meget på disse 4 fugepistoler, men der så også den forskel i kvalitet og ikke mindst brugen af dem.

[Indsatprodukt]

Fugepistol test

Længere oppe i artiklen kan du se hvilke 4 modeller vi har valgt til denne test. Ved at klikke på den grønne bjælke under hver model, bliver du stillet om til en mere uddybende side med beskrivelse af modellen, og der får du også et billigt tilbud hvor du kan købe den henne.

De fugepistoler vi har valgt at vurdere og bedømme er følgende:

  • Dana akku fugepistol B600
  • Makita akku fugepistol DCG180ZX 18V
  • Panasonic akku fugepistol
  • Dewalt akku fugepistol DCE581N

Hvor meget skal du bruge fugepistolen?

Når du skal vælge hvilken fugepistol du skal købe, så kan det måske godt syntes at se ud som om at det er lige meget hvilken du skal købe. Men når du har prøvet dem, så finder du af hvori kvalitetsforskellen ligger. Jeg prøver under hver enkelt maskine at beskrive hvor kvaliteten gør sin forskel i forhold til de andre maskiner.

Til hvilke formål skal du bruge en fugepistol?

En fugepistol vil måske af nogen anses som fråseri af pengene, men jeg vil mene at den giver dig så meget arbejdsglæde, plus den er effektiv, og effektivitet bliver målt i tid. En fugepistol kan du anvende til mange formål, nogle af dem har jeg listet op her:

  • Når en liste skal slutte helt tæt til væggen
  • Når skurelisten skal slutte tæt til bordpladen
  • Til at sikre at dørindfatninger bliver sat sammen uden sprækker
  • Til at skjule skæve samlinger
  • Til at tætne klinkbrædder

I hvilket prisleje forventer du at en fugepistol skal koste?

Disse fugepistoler svinger en del i pris fra den billigste til den dyreste, så her skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, om hvor meget du vil bruge på en fugepistol. Men inden du styrter ned og køber den du har set nede i det lokale byggemarked, så tjek lige en ekstra gang på nettet om ikke der findes et endnu bedre tilbud. Ofte får du en rigtig lækker maskine på tilbud, som du kan købe en middelmådig maskine til.