Multicutter
En multicutter kan faktisk erstatte flere af de værktøjer man normalt besidder hos Gør-Det-Selv manden. Dog er det ikke sådan at man bare kan nøjes med en multicutter, men i stedet for man både skal bruge vinkelsliber til at skære et rør over, eller man skal skrabe noget maling af et rør, så dur en multicutter til begge dele.
I dag er de batteridrevne maskiner på fuld højde med de ledningsdrevne maskiner, og derfor bliver mit foretrukne valg i denne test også en batteridrevet maskine. Dette er selvom de er lidt dyrere i indkøb, men at kunne flytte maskinen fra et sted til et andet, uden at skulle tænke på stikkontakter og forlængerledninger, gør bare så meget ekstra for arbejdsglæden.
Metabo akku multicutter MT 18 LTX COMPACT 18V Test
Dewalt akku multicutter DCS355D2 XR 18V
Bosch akku multicutter GOP 18 V-EC
Makita DTM51ZJ
Makita multicutter 320W
Dewalt multicutter 300W DWE315
Bosch multicutter 550W GOP 55-36
CMT multicutter 300W CMT11
Disse maskiner der er blevet testet kan du læse en om længere nede i teksten, og her bliver du også guidet hen til en mere udførlig beskrivelse af maskinen, og du kan også se et godt tilbud på de modeller jeg har fundet.
Inden du køber er der dog lige nogle ting jeg syntes du skal tænke over. I det næste afsnit vil jeg komme ind på nogle af de ting du bør have med i dine overvejelser inden du køber.
- Hvor meget skal du bruge den?
- Til hvilke formål skal du bruge den?
- Er det batteri eller el maskine du vil have?
- I hvilket prisleje forventer du at den skal koste?
Længere nede i artiklen har jeg fundet nogle modeller af Multicuttere. Ved at klikke på den grønne bjælke under hver model, bliver du stillet om til en mere uddybende side med beskrivelse af modellen, og der får du også et billigt tilbud hvor du kan købe den henne.
De multicuttere jeg har valgt at vurdere og bedømme er følgende:
Batteri-drevne Multicutter:
- Makita akku multicutter BTM50RFE 18V
- Bosch akku multicutter GOP 18 V-EC
- Dewalt akku multicutter DCS355D2 XR 18V
- Metabo akku multicutter MT 18 LTX COMPACT 18V
El-drevne Multicutter:
- Bosch multicutter 550W GOP 55-3
- Makita multicutter 320W
- Dewalt multicutter 300W DWE315
- CMT multicutter 300W CMT11
Hvor meget skal du bruge den?
For dig der godt kan lide at bruge maskiner til alt, så kan du ikke undvære en multicutter i din samling af El-værktøjer. Derfor er der ikke så meget at tænke over, for sådan en maskine har næsten uendelige anvendelses muligheder, og du vil aldrig gå ned på udstyr med sådan en krabat i dit skab. Så for engang skyld vil jeg ikke fortælle dig du skal tænke over den fremtidige brug af den, for den vil helt sikkert komme.
Til hvilke formål skal du bruge den?
Multicutteren har, som jeg tidligere har nævnt, mange anvendelsesmuligheder. Ved at anvende forskellige forsatser kan du bruge multicutteren som:
- Deltasliber
- Metalsav
- Træsav
- Fugefræser
- Skraber
Når du skal anskaffe en multicutter fra fx Dewalt eller Metabo, bør du først og fremmest se efter:
- Frontmonteret LED-lys: altid rart at der er lys på emnet du skal bearbejde
- Udskiftning af tilbehær: Det skal være enkelt at skifte tilbehør
- Ergonomisk design: En multicutter skal være handy og let, og der skal være god plads til hånden
- Variabel hastighed
- Batteri og oplader: Batteriindikator, så du hurtigt kan se, hvor meget der er tilbage på batteriet, og helst gerne en lynoplader, så du ikke skal stå og vente for længe.
Er det batteri eller el du vil have?
Til forskel fra mange andre produkter så kan der godt være pænt store forskelle på om du køber på batteri eller på el. Men til en multicutter, er forskellen ikke så markant meget større. Det bedste er at tage fordele og ulemper, ved både den ene og den anden og måle dem op mod hinanden. I tilfældet med en multicutter, så er mit foretrukne valg at have multicutter der ikke har en irriterende ledning hængende, som man skal slås med..
I hvilket prisleje forventer du at den skal koste?
Ofte får du en rigtig lækker maskine på tilbud, som du kan købe en middelmådig maskine til.
Derfor er det altid en rigtig god ide at sondere markedet for tilbud inden du smutter ned og køber den i det lokale byggemarked. Vurder ud fra dit behov om hvor meget du vil bruge på en gipsskruemaskine, men jeg mener som altid, at du ikke skal gå kompromis med kvaliteten, det får du kun et dårligere arbejdsredskab ud af, og dermed falder arbejdsglæden betragteligt for dig.
Vi fra bygselvviden.dk ønsker dig held og lykke med at finde det rigtige værktøj for dig, og skulle du lede efter hvordan man laver Gør-Det-Selv opgaver, så læs mere på vores hjemmeside bygselvviden.dk