
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eusptgky/domains/bygselvviden.dk/public_html/wp-content/plugins/influencer-disclaimer-buttons/mww-disclaimers.php on line 93

Last Updated on februar 8, 2021 by Handymand
Ser taget udtjent og gammelt ud? Et gammelt tag er ikke kun en æstetisk gene. Det kan også føre til store skader på boligen gennem vandskade, skimmel mv. Samtidig er et nyt tag en af de mest omfattende renoveringer på en ejendom og kan nemt løbe op på den kedelige side af 100.000 kroner. Så hvordan sparer man på opgaven? Nedenfor finder du tre tips.
Indhent kun tilbud på arbejdstimer
Et velkendt tip til når man skal indhente tilbud på større byggeopgaver er, at man kun indhenter tilbud på arbejstimer fra taglæggervirksomheden. Derved sparer man typisk mange penge, da totalentrepriser typisk tager sig godt betalt for materialerne. Det betyder samtidig også, at man selv kommer til at stå for at købe materialer og hele køreplanen for det nye tag. Til gengæld vil man kunne spare mange tusinde kroner. Du kan læse mere om de forskellige priser på nyt tag på Tagtjekker.dk.
Husk håndværkerfradraget
Den 6. december 2020 indgik regeringen sammen med aftaleparterne finanslovsaftalen for 2021. Finanslovsaftalen indeholder bl.a. lempelser af den såkaldte BoligJobOrdning (også kendt som håndværkerfradraget). Konkret betyder det, at håndværkerfradraget fordobles i 2021 (fra 12.500 DKK til 25.000 DKK), mens servicefradraget firdobles (fra 6.200 DKK til 25.000).
Til gengæld har reglerne for, hvad der gives fradrag for ikke ændret sig. Det betyder at der for så vidt angår tagrenoveringer gives fradrag (inklusiv moms) for:
- Isolering af tag (herunder fjernelse af evt. gammel isolering, selve isoleringen og dampspærrer og arbejdsløn til kørsel af nyt og gammelt isoleringsmateriale)
- Reparation og forbedring af skorsten (indsættelse af isolerende foring, indsættelse af filter, montering af røgsuger og ændring af skorstenens højde)
Der gives ikke fradrag for:
- Materialer (dvs. teglsten, tagpap samt eventuelt tillægsudstyr får man fx ikke fradrag for).
- Nedtagning og fjernelse af det gamle tag og/eller undertag. Ej heller gives der fradrag for hverken materialer eller arbejdsløn i forbindelse med lægning af nyt tag og undertag. Dog gives der fradrag for arbejdstimer i forbindelse med åbning med henblik på at lægge isolering ind i taget
- Etablering af gangbro.
Husk derfor at søge om håndværkerfradrag for de dele af tagrenoveringen, som er inkluderet i håndværkerfradraget. Du kan læse mere om håndværkerfradraget for 2021 på Bolius.dk.
Når man alligevel er i gang med en tagrenovering, stilles der med Bygningsreglementet krav om energiforbedringer (fx isolering), hvis denne investering er rentabel.
Lav selv noget af arbejdet
Størstedelen af omkostningerne i forbindelse et nyt tag går til arbejdstimer for taglæggeren. Hvis du selv kan lave noget af arbejdet (fx nedtagning af det gamle tag eller ligende) vil der derfor være mange penge at spare.
- Forkæl dig selv med en god massage ovenpå byggearbejdet - august 15, 2023
- Romantisk haverum? Her er et par tips og tricks - juli 27, 2023
- Tryl gourmet frem i udekøkkenet med det rette komfur, vask og armaturer - juli 6, 2023
Kære Tim mega fin artikel!
En ting som også koster penge både i mandetimer at montere men også at købe ind er tagrender.
Her giver det mening at se på om det er muligt at genbruge disse, eller hvis ikke det hele så fx nedløbsrør og bøjninger.