4 ting du skal vide, inden du bliver gør det selv mand/kvinde

0
1752

Last Updated on september 1, 2019 by Handymand

Som moderne mennesker, skal vi kunne mange forskellige ting. Vi skal blandt andet kunne håndtere at have et familieliv ved siden af et aktivt arbejdsliv, vi skal kunne dyrke sport og samtidig slappe af og være i zen.

For ikke at tale om alle de akademiske egenskaber, som det efterhånden forventes, at vi besidder; for eksempel skal vi kunne regne, men vi skal også gerne mestre flere sprog. Der er altså nok at tage fat på, g derfor er det der med gør det selv håndværk noget, som mange nedprioriterer.

De mange fordele ved at kunne gøre det selv

Men faktisk er nogle basale, praktiske evner inden for håndværksgenren rigtig, rigtig gode at have. Det skyldes primært, at man på den måde kan spare sig selv og sine eventuelle samboere for rigtig meget besvær og rigtig mange penge.

Men selvom det er fedt at kunne svinge en hammer, en boremaskine eller noget tredje, så er der selvfølgelig nogle ting, som man skal være opmærksom på. Her kommer 4 ting, som er vigtige at have styr på, inden man trækker i kedeldragten.

Kend dine egne begrænsninger

Det første råd handler faktisk om at kunne stoppe, mens legen endnu er god. Det virker som et lidt kedeligt råd for den ivrige gør det selv mand eller kvinde, men det er også det absolut vigtigste af de fire. For selvom man er ferm, så er der nogle opgaver, som er for store.

Her er det vigtigt at kunne give tabt og i stedet turde give plads til de professionelle håndværkere. Disse er de ideelle til at udføre de mere avancerede opgaver i hjemmet. Få tilbud på håndværkere, så det ikke bliver for dyrt at lægge værktøjet fra sig.

Hav udstyret i orden

Råd nummer 2 her er vigtigt for enhver gør det selv kvinde eller mand. For er udstyret ikke i orden, så bliver det nemt et meget slunkent gør det selv eventyr. Enhver håndværker vil nemlig vide, at man ikke er meget bedre end ens bedste stykke værktøj.

Derfor bør enhver amatør have en basal samling af udstyr, som de kan hive frem fra skabet, når noget skal fikses. Det behøver ikke at være en overvældende mængde af forskellige ting, men et par skruetrækkere, en hammer, søm og forskellige skruer er en start. En boremaskine og en rørtang er heller ikke dårlige at have liggende.

Husk sikkerheden og planlæg

Råd nummer 3 er aldrig at glemme sikkerheden. Håndværk er i sig selv ikke farligt, men nogle af de materialer, som man arbejder med, kan potentielt udgøre en sikkerhedsrisiko. For eksempel ledninger, stiger og tunge materialer som sten, skal man have respekt for.

Heraf udspringer råd nummer 4, nemlig at man altid skal huske at planlægge, før man går i gang. Det nedsætter ikke kun sikkerhedsrisikoen, det sikrer også et bedre resultat rent visuelt og funktionelt. Følger man en plan er der større chance for succes, og derfor kan det ikke anbefales nok.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here