Beklædning uden vedligholdelse

0
1662

Last Updated on december 31, 2019 by Handymand

Når man vælger beklædning til sit byggeri, skal man selvfølgelig vælge noget, man synes ser flot ud og som passer til resten af huset.

Men det er ligeledes vigtigt at tænke fornuftigt, når man vælger sin beklædning. Det skal gerne være nemt at vedligeholde og holde i mange år.


Mange beklædninger ser måske smukke ud, men tilgengæld er der en masse arbejde i, både at vedligholde det og udskifte det løbende, så byggeriet holdes ved lige.

Men der findes faktisk en beklædning, som både ser smuk ud, holder længere end du selv gør og ikke har brug for nogen form for vedligeholdelse.

En beklædning af naturskifer skal hverken afrenses og males. En skiferbeklædning vil bevare sin smukke grå farve både om 10 og om 100 år.
Naturskifer vil ikke blegne med tiden, for det har et naturligt olieindhold og en lav vandopsugning.

Naturskifer er et 100% rent naturmateriale og er derfor et uovertruffent valg, hvis man vil passe på miljøet.

Skiferbeklædning med naturskifer er klimavenlig sammenlignet med andre typer beklædning, hvilket skyldes naturskifers lange holdbarhed, da der kun skal bruges ressourcer til udskiftning med 100 års mellemrum.

Brydningen af skifer er meget lidt Co2-belastende og naturskifer indeholder ingen skadelige stoffer, da det kun består af naturligt omdannet leraflejringer.

Skiferbeklædning giver en levende og smuk facade og for at opnå den naturlige rustikhed er naturskifer både håndkløvede og håndsorterede.

Naturskifer kan anvendes til nybyggeri og renovering af såvel store boliger som enfamilieshuse, villaer, tilbygninger eller lignende.

Til nybyggeri kan skifer bruges til alle konstruktioner. Ved efterisolering vil facaden beklædes med mineraluldbatts, vindpap, afstandslister, lægter og naturskifer.
Ved skiferbeklædning af træhuse fastgøres skiferen direkte på den eksisterende træbeklædning eller med ekstra isolering.


Ved trekantsgavle monteres skiferen direkte på den eksisterende træbeklædning. Skiferbeklædning kan ligeledes bruges til læmure, carporte, skure eller andre lodrette beklædninger kan beskyttes med en vedlighedelsesfri skifer beklædning.

Det er forholdsmæssigt enkelt at montere facadeskifer selv. Med nye måder at opsætte skiferen på er det nu blevet langt billigere og nemmere at beklæde facaden med skifer, og montagen kan også udføres af ”gør det selv folk”.

Skiferen sættes op som en klinkebeklædning hvor pladerne går 5 cm. indover hinanden og de fastgøres med 2 skruer eller rustfri kroge.

Når der skal bygges om eller til, er skiferen et rigtigt godt alternativ. Anvendes der nye mursten eller træ af samme slags som dem, der er på det oprindelige hus, vil der ofte være en tydelig farveforskel pga. af den naturlige forvitring.

Her kan skiferen anvendes som en kontrast til det gamle, da den har et diskret og levende udseende, som harmonerer godt med de fleste andre materialer.

Handymand

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here