Få mere ud af havens frugter med en frugtpresser

0
1722

Last Updated on oktober 28, 2019 by Handymand

Nu er vi efterhånden godt i gang med efteråret, og frugttræerne har bugnet af lækker frugt et stykke tid. Ved du heller ikke, hvad du skal gøre med de sidste af efterårets frugter? Så skulle du måske overveje at investere i en frugtpresser. Med sådan en kan man udnytte havens frugter til fulde og nyde dem hele året rundt.

Lav lækker saft med en frugtpresser

Mange mennesker har æbletræer i haven. Ofte kommer der flere æbler på, end de selv kan nå at spise, mens de er gode. Hvis de ikke finder på noget at bruge resten til, går de til spilde. Man kan selvfølgelig dele æbler ud til naboer, venner og familie, men måske er der stadig nogle i overskud, og måske vil man gerne have mere glæde af dem selv.

Når man er blevet træt af at spise æblekage i diverse forskellige udgaver, er det måske tid til at anskaffe sig en frugtpresser. Med en frugtpresser kan man få alt saften ud af æblerne, så intet går til spilde. Denne saft kan man så bruge til forskellige ting. Man kan f.eks. drikke den som æblemost eller æblesaft eller koge den til æblegelé eller æblesirup. Mulighederne er mange med en frugtpresser.

Frugtpresseren kan også bruges til andet end æbler

Selvom det ofte er æbletræer man ser i haverne, findes der jo også mange andre lækre frugttræer. Disse frugter virker frugtpresseren også til. Det kan f.eks. også være, at man har mange blommer, pærer, hyldebær, rabarber eller buske med forskellige andre bær. Disse skal heller ikke gå til spilde, så de kan også komme en tur i frugtpresseren.

Hvis man har flere forskellige frugter og bær, kan man også eksperimentere med at blande noget af den forskellige saft og skabe nye smage. F.eks. smager mange bær godt sammen med rabarber eller sammen med hinanden. En anden kombination kunne også være æble og pære. Derudover kan man også afprøve helt nye smagskombinationer. Det er kun fantasien og frugthaven, der sætter grænser.

Nyd havens frugter hele året

Frugtpresseren gør, at man ikke kun kan nyde frugterne fra sin have i den korte periode på året, hvor de er modne. I stedet kan man gemme saften fra frugterne og nyde den hele året. Således kan man altid mindes den skønne tid, hvor haven bugner af lækre frugter og bær – uanset om det er en kold vinterdag eller en varm sommerdag.

En kop varm hyldebærsaft er f.eks. rigtig god om vinteren, hvis man er ved at få lidt ondt i halsen. Samtidig er et koldt glas æblemost eller blommesaft også lækkert at køle sig på, hvis man trænger til nedkøling på en varm sommerdag.

Der er altså mange fordele i at investere i en frugtpresser, så hvis du har frugt i overskud, er det bare med at komme i gang med at undersøge mulighederne. Frugtpressere findes i flere forskellige størrelser, og man skal også overveje, hvor meget ekstraudstyr man gerne vil have ved siden af. Når disse overvejelser er gjort, er man klar til at gå i gang.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here