Få tjekket dit tag for asbest

0
20251
Tagkonstruktion

Last Updated on februar 17, 2021 by Handymand

Står du med en efterhånden lidt ældre udgave af et eternittag, som tydeligvis har set bedre dage, så skal du være opmærksom på om dit tag måske indeholder asbest

Indeholder dit tag asbest?

Ja, det er desværre langt fra alle der er opmærksomme på om deres tag indeholder asbest, og står du med et tag der lakker mod levetidens ende, kan dit tag faktisk være et af dem der indeholder det, og så skal du være meget opmærksom på hvordan det bliver håndteret.

Der er nemlig utrolig mange krav og du kan med fordel få hjælp og klikke her for asbestsanering i Nordsjælland, hvis du ønsker at håndtere dit tag professionelt.

Hvad er asbest egentlig?

Asbest er en samling naturlige mineraler der tilbage i 1960’erne til 1980’erne blev brugt flittigt i byggematerialer. Det har nemlig den gode egenskab at det var utrolig effektivt i forhold til at mindske brand.

Desværre har man efterfølgende fundet ud af, at asbestsstøven er virkelig skadelig, og aktiveres meget let. Det er derfor sidenhen blev forbudt at producere yderligere byggematerialer med indhold af asbest, men det er ikke ulovligt at have et tag med asbest.

Asbest er kendt for hvis støv kan udvikle de såkaldte stenlunger. Derfor er det også virkelig vigtigt at du får tjekket dit tag for asbest. Der er utrolig mange krav til håndteringen af tag med asbest, og det kan derfor også være en fordel for dig, hvis du vælger at bruge professionelle, der har værktøj og udstyr til at håndtere det hele for dig.

Det er nemlig ikke kun dig selv du udsætter for dette farlige støv, hvis du kommer til at knække en plade med asbest i. Det fine støv der ikke kan ses med det blotte øje, vil indtage luften, også din nabos.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here