Gode råd til et indendørs væksthus

0
1506

Last Updated on juli 17, 2020 by Handymand

Er du lidt træt af, at det danske klima hele tiden driller, og vil du derfor gerne prøve at dyrke planter indenfor? Det er der ikke så meget at sige til. Særligt ikke hvis det også er på grund af pladsen udenfor, at du overvejer at ty til andre metoder. Heldigvis kan det godt lade sig gøre, når bare planterne har de rette forhold.

Det er lidt mere omstændigt at dyrke planter indenfor sammenlignet med et udendørs drivhus. Men, med nogle ganske få tips og tricks går der ikke længe, før du er klar til at så dine første frø.

Byg et væksthus med god plads

Det bedste du kan gøre for dig selv er at bygge et væksthus med god plads. For får du først succes med at dyrke krydderurter, bær og grøntsager indenfor, kan det hurtigt gribe om sig. Så byg gerne lidt mere i bredden eller i højden, så du har plads til mange planter.

Sørg også gerne for, at det er nemt at komme til, så du kan flytte rundt på planterne alt efter, hvordan de gror, hvor høje de bliver, og at det skal være nemt at vande.

Invester i godt vækstlys

Når du dyrker planter indenfor, er det essentielt, at de får lys nok. Står planterne ikke i nærheden af en vindueskarm, eller overvejer du at dyrke planter om vinteren, er det ikke til at komme udenom vækstlys, hvis du skal gøre dig forhåbninger om succes.

Der findes mange forskellige varianter, som er gode for forskellige typer af planter. Til indendørs og hjemmebyggede væksthuse er LED UFO vækstlamper et ret populært valg. Skal du dyrke chili, tomater og citrusfrugter er det f.eks. bedst at vælge lys med et miks af blåt og rødt lys, da det fremmer væksten på den bedst mulige måde.

Det er en hel videnskab, så allier dig gerne med en, der har noget viden på området.

Integrer et automatisk vandingssystem

hvis du gerne vil gøre det så nemt for dig som overhovedet muligt at passe og pleje dine planter, er det en god ide at indtænke et automatisk vandingssystem i det væksthus eller drivhus, du planlægger at bygge. Det gør det langt nemmere for dig at holde planterne, da du dermed godt kan tage væk nogle dage, uden det betyder massedød. Der findes mange forskellige løsninger på markedet til dette, ligesom det også er muligt at bygge et selv.

Husk god udluftning

Når du har bygget dit væksthus og skal til at gøre det klar til at plante frø, skal du huske at tænke i udluftning i det rum, som drivhuset er. Når du samler jord og mange planter på ét sted, kommer det helt naturligt til at afgive noget fugt. Særligt på varme dage, hvor solen står ind ad vinduerne eller boligen generelt bliver mere varm at opholde sig i. Det kan give anledning til dannelse af svamp. Så hav enten gerne noget ventilation i rummet eller husk at åbne et vindue eller to. Det er også bedst for planterne ikke at stå alt for varmt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here