Hvad definerer et godt låsesystem?

0
543
Lås og sikkerhed

Sponsoreret indhold

Låsesystemer er ikke kun noget, som virksomheder investerer i, i stor stil. Efterspørgslen på gode låsesystemer er også stor blandt kommuner og foreninger i hele landet. Vi forstår hvorfor.

Med et låsesystem er der mulighed for at få adgang til flere steder med én og samme nøgle – og dette helt uden at gå på kompromis med sikkerheden.

En nøgle kan sagtens have flere rettigheder i sig, og det betyder, at man ikke længere behøver at bære rundt på et større nøglebundt, når man passer sit arbejde som vicevært, vagt eller noget helt tredje.

Det skal være let at håndtere

Først og fremmest er det alfa og omega, at låsesystemet er let at håndtere for den givne virksomhed, kommune eller forening.

Den mest brugervenlige – og sikreste – løsning er typisk et elektronisk låsesystem, hvor de klassiske nøgler er blevet erstattet med nøglekort eller nøglebrikker. Den helt store fordel ved denne type låsesystem er, at det med få klik er muligt at slette bortkomne nøgler (nøglekort eller nøglebrikker) fra systemet. Dermed kan der forebygges indbrud og andre uønskede hændelser. Et elektronisk låsesystem er dog en del dyrere end et mekanisk låsesystem, så det skal man også lige have med i overvejelserne.

Vil du vide mere om, hvorvidt du bør vælge et mekanisk eller elektronisk låsesystem, så klik på linket.

Det skal kunne godkendes af forsikringsselskabet

Dernæst er det rigtig vigtigt, at man vælger et låsesystem, der lever op til forsikringsselskabets krav om sikkerhed. I den anledning er det på sin plads at understrege, at kravene kan være forskellige fra forsikring til forsikring. Derfor er du nødt til at kontakte netop dit forsikringsselskab for at blive klogere på deres sikringskrav.

Lever låsesystemet ikke op til forsikringsselskabets sikringskrav, og sker der det uheldige, at der bliver begået indbrud, så vil man typisk blive afvist, hvis man forsøger at køre en forsikringssag. Netop derfor er det alfa og omega, at man får undersøgt, hvilke sikringskrav der er.

Det skal byde på høj sikkerhed (selvfølgelig)

Selvfølgelig byder et låsesystem på høj sikkerhed, men hvor høj sikkerheden er kan faktisk variere en hel del. Der findes nemlig forskellige sikkerhedskategorier. Som udgangspunkt går man aldrig helt galt i byen ved at vælge et låsesystem, der ligger i kategori 4 eller 5 (den næsthøjeste og højeste sikkerhedskategori).

I forhold til at maksimere sikkerheden, så bør du vælge et låsesystem, hvor nøglerne er sikret mod kopiering, og hvor bortkomne nøgler nemt kan fjernes fra systemet, så nøglerne ikke havner i de forkerte hænder.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here