Kunsten at finde troværdige håndværkere

0
778
Håndværker udfører træarbejde

Last Updated on januar 12, 2021 by Blogger

Er man boligejer i Danmark, kan man nærmest ikke komme udenom at skulle hyre en håndværker på et eller andet tidspunkt. Det kan godt være, at man eksempelvis selv er rimelig ferm til at male og til at lægge gulv, men så er det bare en elektriker, murer og / eller VVS-mand, som man måske kan få brug for på et tidspunkt.

Desværre er der mange danskere, der har en vis skepsis over for håndværkerbranchen. For nogle er det baseret på dårlige oplevelser, for andre er det blot baseret på fordomme. Ikke desto mindre har disse mennesker svært ved at tro på, at der faktisk findes troværdige håndværkere.

Det er da heller ikke forkert, at der er nogle sorte får mellem de mange dygtige og troværdige håndværkere, og det er en udmærket idé at gøre, hvad man kan for at undgå disse. Men hvordan sorterer man disse fra, så man kan finde dem, der er til at stole på?

Brug en tilbudsportal

Hvis man bare ringer til den første håndværker, der dukker op på Google, i telefonbogen eller på Krak, så har man ingen garantier for, at vedkommende er til at stole på. Derfor anbefaler vi, at du i stedet benytter dig af en tilbudstjeneste.

En tilbudstjeneste for håndværkere fungerer sådan, at du kan indhente tilbud fra håndværkere gennem en online tjeneste. Denne tjeneste formidler herefter din opgave ud til alle relevante håndværkere, der er en del af portalen, hvorefter de får mulighed for at give et tilbud.

Alle kunder har mulighed for at bedømme deres oplevelse med håndværkeren på portalen, og tilbudstjenesten fører i øvrigt også opsyn med, hvem de samarbejder med. Derfor har de også en entreprisegaranti, der dækker fejl og mangler i forbindelse med opgavens udførelse.

Fordi håndværkerne får en stor del af deres omsætning fra denne tilbudsportal, så er det meget vigtigt, at de opretholder deres gode ry og gode anmeldelser på siden. Får de for mange dårlige anmeldelser og klager over fejl og mangler, får de ikke længere lov til at byde på opgaver, og det kommer i sidste ende til at påvirke deres levebrød.

Derfor er tilbudsportaler ofte en garanti for, at du finder troværdige håndværkere.

Få referencer fra dit netværk

Familie, venner og kollegaer har sandsynligvis stået i præcis samme situation som dig på et tidligere tidspunkt. Derfor kan du med fordel høre dem om, hvilke håndværkere de har haft gode oplevelser med, og hvilke de måske har haft knap så gode oplevelser med.

Herefter kan du tage kontakt til en håndfuld af de anbefalede håndværkere og bede dem om at give et tilbud på den opgave, som du skal have udført. Vi anbefaler dog fortsat, at du også benytter en tilbudstjeneste som beskrevet ovenfor. Jo flere tilbud du har at vælge mellem, jo mere sikker er du på at få en god aftale i hus.

Husk endelig at anmelde håndværkere – både de gode og dårlige – alle de steder, hvor du kan. Det vil typisk være på Google, Trustpilot, Facebook og måske en tilbudstjeneste, hvis du har brugt en sådan. Gør du dette, gør du livet nemmere for andre.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here