Ny som haveejer? Derfor bør du vide noget om hækplanter

0
295

Last Updated on oktober 17, 2022 by Bygherren

Sponsoreret indhold:

Som havejer er der rigtigt mange grunde til at overveje at gro en hæk, hvis der ikke allerede findes en omkring haven. En hæk har nemlig mange formål og så pynter den gevaldigt og gør godt for naturen. Der findes dog mange hæktyper at vælge imellem og det kan være svært lige at gennemskue forskellene. I denne guide vil vi gennemgå nogle af de hækplanter du eventuelt kan overveje.

 

Hvorfor giver det mening at have en hæk?

Én af de helt store grunde til at få udplantet en hæk, er for privatlivet. De danske haver er nemlig en del af ejendommen som mange flittigt bruger i de varme sommermåneder. Det er de færreste der ønsker at ligge og sole sig, mens andre nysgerrige blikke kan se hvad der foregår. En hæk er derfor en æstetisk løsning på dette problem. Ved nybyggede grunde, kan der nemt være helt ’bart’ og privatlivets fred er meget ’for-show’.

 

Hvilken hækplante skal du vælge?

Der findes mange muligheder indenfor hækplanter og det kommer helt an på, hvad du søger i forhold til havens look samt, pasning og pleje. I Danmark er der nogle hækplanter som er mere populære blandt befolkningen, end andre. Det drejer sig om nedenstående hæktyper:

 

Ligusterhækken

Hvis du leder efter en ikke-krævende hæk, så er ligusterhækken et glimrende valg. Den er desuden også særdeles populær. Udover disse fordele er den æstetisk og så tiltrækker den en hel del fugle. Det er dog vigtigt at vide, at beskæring dog påkræves to gange årligt, samt at både blomster/blade altså er giftige.

 

Bøgehækken

Denne hæktype er også én af de allermest velkendte af slagsen herhjemme. Udover de smukke blade, som også skifter farver med årstiderne også er den også god til de fleste haver.

 

Laurbærkirsebær

Denne hæktype kræver ikke meget pleje og kan sagtens trives på steder, hvor der også er skygge. Derudover får du desuden en hæk, som vokser ganske hurtigt. Den kan eksempelvis være relevant ved nybyggede huse og haver.

 

Læs anvisningerne for de forskellige hækplanter

Der kan være stor forskel på, hvordan hækplanter skal udplantes, hvor de skal placeres, samt pasning og pleje. Det er vigtigt at du følger disse anvisninger for, at det både lykkedes for dig at få en flot hæk, men også at den består fremadrettet. Du kan læse meget mere om de forskellige hække på nettet samt anvisninger til udplantning og pasning af disse.

 

Find dine nye haveplanter på haekplanteronline.dk

På denne hjemmeside finder du ikke blot hækplanter, men også andre haveplanter. Mangler du buske, træer eller klatreplanter, så er er webshoppen et besøg værd og du kan også få professionel rådgivning. Du kan desuden finde gode tilbud på hjemmesiden under ’Vores tilbud’.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here