Undgå skimmelsvamp i dit hjem

0
429

Last Updated on juni 20, 2022 by blogadmin

Skimmelsvamp er en ting, du under ingen omstændigheder vil se i dit hjem. Svampen skader både huset og familiens helbred, så det er vigtigt, at du gør, hvad du kan for at forebygge mod den.

I hjem med skimmelsvamp risikerer du at se problemer som hovedpine, træthed, kløen på huden og irriterede luftveje. Det kan virke som små problemer, men det kan hurtigt udvikle sig til i en endnu værre retning, hvis du ikke passer på. Derfor er det bedst helt at undgå, at det når dertil. Så hvordan forebygger du bedst?

Frisk luft

Skimmelsvamp trives på fugtige overflader. Dette inkluderer fugtige vinduer og vægge. Så sørg for at få en masse frisk luft ind i hjemmet. Det gøres naturligvis bedst ved at lufte ud ofte. Du skal ikke have vinduerne stående åbne konstant, men udluftning i et par minutter flere gange om dagen, er en simpel måde at forebygge mod skimmelsvamp.

Derudover bekæmper du fugten ved at bruge din emhætte flittigt, så damp fra madlavning hurtigt trækkes ud af hjemmet og ikke får mulighed for at sætte sig på en overflade. Ligeledes skal du tørrer tøj udenfor så meget som muligt, så det våde tøj ikke kan sprede fugt indenfor. Det er ikke altid til at undgå at tørre tøj indenfor, så når du er nødt til at tørre tøj indenfor, skal du lufte grundigt ud, så rummet ikke bliver fugtigt.

Huller i forsvaret

En anden ting, du skal holde dig for øje, er vedligeholdelsen af dit hjem. Hvis du vil undgå skimmelsvamp, skal du sørge for, at især dine afløb og husets facade er velfungerende. Hvis vandet ikke løber ordentligt ned i afløbene i køkken og badeværelse, risikerer du, at vandet samler sig ved væggene, og at væggene dermed absorberer fugten. Vandet skal derfor løbe ordentlig ned i afløbene.

Og så skal du som sagt være opmærksom på husets facade. Reparer ethvert hul du finder, om det så er revner i muren eller huller i taget. Ethvert hul i husets forsvar er et sted, hvor kulde og fugt kan sive ind i murværket. Ligeledes skal du naturligvis holde nedløbsrør og -afløb rene og vedligeholdt, så regnvand kan løbe sikkert væk fra huset.

Er der allerede skimmelsvamp?

Så kontakt hurtigst muligt en professionel, der kan hjælpe med at bekæmpe svampen, før den spreder sig endnu mere. Jo hurtigere, du bekæmper skimmelsvamp, jo lettere er det at komme af med den.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here