3 ting du skal huske, når du laver nyt badeværelse

3
2668

Last Updated on september 1, 2019 by Handymand

Der er rigtig mange gode ting ved at kaste dig over udfordringen ved at renovere eller lave om på dit badeværelse selv. Her er der tale om et rum i huset med mange elementer, men til gengæld er det også ting, som er til at tage og føle på.

Når du laver badeværelse, kan du altså med fordel se det som en proces, hvor du tager ét trin ad gangen. På den måde bliver det ret overskueligt, og du har altid muligheden for at standse op, tage en pause og søge råd og vejledning.

Forskellige grunde til at renovere på badeværelset

Der er ikke én fast grund til, at du skal tage gør-det-selv-handskerne på og kaste dig over større eller mindre forandringer på dit badeværelse. Der kan nemt opstå en række forskellige situationer, hvor det kan være helt nødvendigt eller i hvert fald gavnligt at renovere og ombygge.

Et klassisk eksempel er, når du flytter ind i et nyt hus eller en ny lejlighed. Her kan det nemt være, at du er utilfreds med badeværelset af enten praktiske eller af æstetiske årsager. Her er det oplagt at starte din tid i dit nye hjem ud med at lave det om, så det passer ind i din smag.

Husk masser af skabsplads

Det kan dog være svært at vide, hvor det er en god idé at starte henne. Derfor kommer der her 3 tips til, hvor du med fordel kan starte henne. Der er nemlig nogen ting, som du ikke må droppe på dit badeværelse lige meget hvad.

Det første er masser af skabsplads. Det kan måske virke lidt banalt, men rigelig med plads til alle sine ting er noget af det vigtigste, når det kommer til et godt og funktionelt badeværelse.

Sørg for ventilation med en god badventilator

En anden enormt vigtig ting, når det kommer til badeværelset, er, at du kan undgå fugt. Fugt er ikke kun irriterende, det er også potentielt skadeligt for dit inventar. Hvis der er for meget permanent fugt efter bade og brug af håndvasken, resulterer det nemlig i kalkdannelse og fugt.

Det kan du heldigvis afhjælpe nemt og hurtigt ved at installere en badventilator. Der findes mange forskellige modeller af disse, men noget som en duka badventilator er et rigtig godt bud. Denne ventilator er nem at installere og nem at anvende.

Vælg elementer, der er nemme at gøre rene

Dette her er mere et generelt praktisk råd, men det er også ganske vigtigt. For et badeværelse er et af de rum, som du bruger allermest – og naturligvis derfor også et af de rum, som kan blive allermest beskidte. Derfor er det vigtigt at tænke over, at elementerne er nemme at gøre rene, og at de ikke bliver så let beskidte.

Her er det for eksempel tit en god idé ikke at vælge en helt hvid løsning, selvom mange synes, at det er charmerende med både hvide elementer og hvide fliser.

3 KOMMENTARER

 1. Tak for et super godt blog indlæg. Jeg er nemlig igang med at finde en der kan renovere mit badeværelse. Jeg har kigget op Gladsaxe Bygningsentreprise.

  De har gode anmeldelser.
  hvad synes i?

 2. Hej – Det er nogle rigtig gode overvejelser og pointer, du kommer med. Dog tænker jeg bare på, hvis man, som i mit tilfælde, er født med 10 tommelfingre. Er der nogle gode huskeregler i forhold til, hvad man skal være opmærksom på, når man hyrer nogle til at stå for det?
  Jeg har eksempelvis fundet gladsaxebyg.dk/murerfirma/badevaerelse-renovering/ som kunne være en mulighed. Jeg ved bare ikke om der er noget særligt, man skal være opmærksom på?

 3. Hej,

  Præcis når det kommer til badeværelset er der ret mange ting at være opmærksom på. Selvfølgelig skulle professionelle fagfolk gerne kunne guide og rådgive dig.
  Som i artiklen vil vi også sætte streg under en god ventilation i vådrum. Det er altafgørende på den lange bane.
  Derudover er det også vigtigt dine afløb også er optimeret til et nyt badeværelse. Får du lavet helt ny kumme og badekar kan du lige så godt få tjekket dine afløb i samme omgang. Det kan eventuelt spare dig penge på den lange bane.

  Go’ fornøjelse
  Daniel Larsen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here