3 ting du skal huske, når du selv bygger

0
454

Last Updated on december 27, 2021 by blogadmin

At bygge sit eget hus er en drøm for mange kommende boligejere, og der er da også en helt unik følelse over at flytte ind i et hus hvor man kender det hele fra gulv til loft, og selv har været medbestemmende i alt.

Ofte kan du bygge til det samme som det koster at købe noget der alligevel skal renoveres eller laves om.

Går du med en lille selvbygger indeni, så er her 3 gode råd om ting du helt sikkert bør huske når, eller inden, du skal i gang med at bygge nyt hus

Gør brug af en boligadvokat

Rigtig mange købere og selvbyggere springer denne del over, men det er så billigt at hyre en boligadvokat ift. det samlede beløb du alligevel bruger, og ift. hvad en boligadvokat kan spare dig for på det lange løb, så er det en af de bedste investeringer du kommer til at lave.

For selv om du bygger selv, så er der masser af papirer der skal ordnes, skøde, kontrakt med evt. byggefirma, tilbud og meget andet. I sidste ende vil du være lykkelig over at have en ekspert til at læse det hele igennem for evt. fejl, og som sagt kan det i sidste ende spare dig mange penge.

Tjek dine forsikringer

Er du selv dækket hvis du bygger med, hvad med de materialer du har købt ind der står på grunden? Er det entreprenøren der har forsikret dem, eller er det dig selv?

Har du ikke 100% styr på forsikringerne så kan det blive dyrt. Tjek derfor med dit forsikringsselskab hvad du skal have af forsikringer. Det kan også være at det kan betale sig at skifte forsikringsselskab i din situation. Der kan være mange penge at spare, så det er i hvert fald en god ide at undersøge det inden du går i gang med byggeriet.

Få flere tilbud på finansiering

Vi danskere er meget autoritetstro, og du tænker nok, som så mange andre, at din bank giver dig det bedst mulige tilbud, sådan er det desværre ikke altid.

 

De danske banker arbejder sammen med forskellige kreditforeninger, og der kan faktisk være mange penge at spare ved at indhente flere tilbud fra forskellige banker og kreditforeninger.

 

Har du et større engagement kan et bankskifte godt tage tid, så start med at lede efter den rigtige bank nogle måneder inden du planlægger at gå i gang med dit byggeprojekt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here