5 Tips til at gøre ekstra grundigt rent i dit hjem

0
1856

Artiklen indeholder

Last Updated on april 7, 2021 by Nanna

Rengøring er noget, de færreste af os synes er sjovt. Men det er dog en nødvendighed for at bevare et ordentligt, indbydende og sundt hjem. Hvis huset er meget beskidt, vil det på sigt blive sundhedskadeligt, at leve i, da det kan give gener i form af allergi og astma. Støv og indenlukkethed, giver et dårligt indeklima, som vil give hovedpine og generel utilpashed. Derfor er det vigtigt, at man gør sin bolig rent så ofte som muligt.

1. Støvsug og vask dine gulve

Det er vigtigt, for at bevare et godt indeklima, at støvsuge og vaske gulv, minimum 1 gang om igen. Støvsugning er vigtigere end gulvvasken. Selvom gulvet ser rent ud, taber vi stadig hår, døde hudceller og skidt, som ofte hvirvler rundt, når vi går. Derfor kan du opleve store nullermænd under kommoderne, under sofaen og sengen. Der, hvor der er en slags “heller i luften” og for passage, der vil støvet og nullermændene lægge sig. Derfor er det også vigtig, når du støvsuger, at du kommer til dér, hvor det er besværligt.

2. Rens dine tæpper med en tæpperenser

Ligesom du støvsuger gulvet, så skal tæpper også støvsuges. Har du en bolig, hvor der er gulvtæpper, så er det også vigtigt, at de, minimum 1-2 gange om året, bliver renset. Det er ikke altid nok at støvsuge tæppe, især ikke, hvis det har lange hår. Der kan sætte sig meget snavs, og oftest er tæpper så store, at de ikke kan vaskes i vaskemaskinen. Nogle tæpper er slet ikke egnet til at komme i vaskemaskinen. Der kan du investere i din egen tæpperenser, eller du kan leje én, hvis du ikke har råd, eller har mulighed for at opbevare den.

3. Rens og vask dine møbler for støv og snavs

Vi bruger rigtig meget tid i sofaen, og uanset hvilken materiale den er lavet af, så skal den rengøres, støvsuges og vaskes et par gange om året. Især hvis du har børn, som godt kan lide at spise chips, kiks og andet i sofaen, så ender det oftest i revnerne. Derfor bør du, af hygiejnemæssige årsager, lave en total-rengøring af din sofa.

4. Rengør dine døre og håndtag i huset

Ud fra hvor stor din bolig er, så er det formentlig en masse døre i det. Hvor ofte vasker du håndtagene og dørkarmene? Især de døre, som ofte bliver lukket og åbnet, de bør vaskes en gang om måneden. Især håndtag til badeværelser, kan være beskidte, da vi ofte går derud for at vaske beskidte fingre. Og hvis du har børn, så kender du også til beskidte dørkarme, håndtag og selve døren, som kan blive beskidt. Dette gælder også hoveddøren!

5. Tag spindelvævene i loftet

Når vi støvsuger, så kigger vi ofte ned. Men hvis du kigger op, så vil du muligvis se spindelvæv i hjørnerne. Men det er de færreste af os, der husker det, når vi støvsuger. Med støvsugehovedet kan du nemt få bugt med al spindelvævet i loftet. Spindelvæv ser ikke særlig indbydende ud i et hjem, og spindelvæv vil ofte, blive til mere spindelvæv.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here