
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eusptgky/domains/bygselvviden.dk/public_html/wp-content/plugins/influencer-disclaimer-buttons/mww-disclaimers.php on line 93

Hvad end der skal bygges nyt hus, carport eller cykelskur, så skal der penge på bordet – og ofte mange af dem. Optimalt set har man sparet hver en krone op, så man kan slippe for at tænke i ekstern finansiering. De fleste har dog brug for at låne penge for at sætte gang i et større eller mindre byggeprojekt.
Byggefinansiering kan være meget dyrt, hvorfor de fleste bruger tid på at undersøge mulighederne, inden de skriver under på en låneaftale med en bank eller anden långiver.
Skyd selv penge i projektet og spar stort
Med forventede byggeudgifter til et nyt hus på f.eks. 3.500.000 kr. siger det sig selv, at du skal ud og låne mange penge. Typisk vil du henvende dig i realkreditinstituttet eller i banken, hvor de vil kunne præsentere dig for flere lånemuligheder.
Inden du tager kontakt til de forskellige låneudbydere, skal du klarlægge, hvor mange penge du selv kan skyde i projektet. Måske har du en stor opsparing eller nogle aktier, som du kan sælge med henblik på at frigøre midler til byggeprojektet.
For at låne til et hus – hvad enten huset allerede står færdigt, eller om det først skal bygges – er der typisk en påkrævet egenbetaling. Som regel skal man smide mindst 5 % i egenbetaling for at få bevilget det ønskede lån.
Forventes de samlede udgifter at løbe op i 3.500.000 kroner, så skal du altså lægge 175.000 kr. i egenbetaling. Og kan du smide endnu mere, så kan du nøjes med et mindre lån.
Få lavet et professionelt og realistisk byggebudget
Skal du overtale banken eller realkreditinstituttet til at yde byggefinansiering, så er det alfa og omega, at du kan fremvise et både professionelt og realistisk byggebudget. Kan du ikke det, så er det urealistisk, at de vil smide millioner i projektet.
Långiver – uanset om det er banken, realkreditinstituttet eller en online låneudbyder – har brug for følgende oplysninger og dokumenter:
- De forventede udgifter til byggeriet
- Skriftlige tilbud fra håndværkere
- En grundig beskrivelse af byggeprojektet
- Oplysninger om byggeprojektets tidshorisont
Du kan med forhånd have alt ovenstående klar, inden du aftaler et møde med din bankrådgiver e.l. Du kan nemlig være 99,99 % sikker på, at du bliver bedt om at udlevere førnævnte.
Ønsker du ikke at låne i banken, så lån penge hos Santander, der kan hjælpe med delvis finansiering af dit byggeprojekt.
Sammenlign lånetilbud
Den sikre metode til at sikre så billig byggefinansiering som muligt handler om at indhente flere tilbud. Og når de er indhentet, så skal de sammenlignes.
I dag yder mange banker og øvrige kreditudbydere byggefinansiering, så snyd ikke dig selv ved ikke at undersøge, hvilken rente og vilkår du kan få hos de forskellige udbydere. Når det drejer sig om lån på flere millioner, så kan selv en lille renteforskel gøre en stor forskel.
- Forkæl dig selv med en god massage ovenpå byggearbejdet - august 15, 2023
- Romantisk haverum? Her er et par tips og tricks - juli 27, 2023
- Tryl gourmet frem i udekøkkenet med det rette komfur, vask og armaturer - juli 6, 2023