Hvad er en tilstandsrapport

0
641

Last Updated on december 11, 2020 by Handymand

Hvis du står og skal købe din drømmebolig, men er i tvivl om alle de juridiske termer, der følger med et boligkøb f.eks. en tilstandsrapport, så læs med her og få en forståelse af, hvad en tilstandsrapport er og hvad du skal være opmærksom på i dit boligkøb.

Når du endelig har fundet din drømmebolig – og du og din familie er klar til at rykke teltpløkkerne op og flytte, så kan det være en rigtig god idé at få styr på de forskellige dokumenter, som indgår i et boligindkøb. Der bliver nemlig ofte ved en bolighandel udarbejdet en tilstandsrapport. Sådan en rapport er en skriftlig vurdering af en ejendoms stand. Det betyder reelt, at du i en tilstandsrapport kan få en ide om boligens stand. Du kan altså få et godt indblik i, hvad det er for en ejendom, du køber.

Rapporten er en del af Huseftersynsordningen, som er en frivillig ordning under Sikkerhedsstyrelsen. Det er din og sælgers sikring i forbindelse med en bolighandel. Der gælder nogle regler i forbindelse med en tilstandsrapport. Dem kan du se her:

  •       En tilstandsrapport skal være lavet af en beskikket byggesagkyndig
  •       En tilstandsrapport er gyldig i 6 måneder
  •       Det er sælger af ejendommen, der skal betale for tilstandsrapporten.

Man kan godt sælge sin ejendom uden at have en tilstandsrapport, men man skal være opmærksom på, at en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport er nødvendig at have, hvis man vil tegne en ejerskifteforsikring. En tilstandsrapport er altså en sikring af både sælger og køber. Det kan være en god idé at involvere en boligadvokat, når du skal købe en ny bolig, så er du nemlig på den sikre side og ender ikke med at stå i en uoverskuelig situation med store økonomiske konsekvenser. Så kan du nemlig tænke på alle de sjove og fantastiske ting, når man køber ny bolig, som indretning af det nye hjems stuer og værelser.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here