Byg dit drømme soveværelse

0
167

Last Updated on marts 29, 2023 by Byggebob

Vi bruger en tredjedel af vores liv på at sove. Derfor er det vigtigt at have et soveværelse, som danner rammerne for en god nats søvn. Selv om det måske er de færreste gæster, som kommer til at se soveværelset, kan du godt gøre det hyggeligt for din egen skyld. Her er nogle af de gør-det-selv-projekter, du nemt kan give dig i kast med.

En god dyne

Inden man går i gang med den store renovering af soveværelset, kan det være en god idé at få nødvendighederne på plads. Imens du er i gang med at bygge på værelset, skal du stadig have en dyne og pude, som du sover komfortabelt på. For at få en god nats søvn kan det være en idé at anskaffe sig hør sengetøj, som er allergivenligt og blødt at sove på. De kan fås i mange farver, så de passer til din stil. 

Byg en sengeramme

Når du har fået styr på sengetøjet og stræklagen, skal du naturligvis også have en seng. Og det kan faktisk være et gør-det-selv-projekt. Det er populært at have rullekasser under sengen til opbevaring, men det er måske ikke den pæneste løsning. I stedet kan du bygge en seng med opbevaringsplads. Ved at bygge en seng med skuffer under får du en elegant løsning med god plads til dine ting.

Lav et indbygget walk-in closet

Det er manges drøm at få deres eget walk-in closet, hvor de hver morgen kan gå ind og vælge deres tøj, som var de med i en film. Man kan naturligvis hyre nogle håndværkere og få hjælp, men man kan faktisk også bygge et selv, hvis man har tålmodigheden. Hvis man sørger for at få udnyttet pladsen, kan man også bygge et walk-in closet relativt billigt. Ikea har en lang række hjørneskabsløsninger, som er oplagt til et walk-in closet.

Et gør-det-selv natbord

Et soveværelse er ikke fuldendt uden et natbord, og det kan laves på mange forskellige måder. Du kan f.eks. bygge et klassisk natbord med skuffe. Hvis du vil eksperimenter lidt, kan du bygge et smart væghængt bord blot ud fra et stykke træ. På den måde kan du have plads til alt fra natlampe til dine bøger. 

Små gør-det-selv projekter

Hvis du ikke har fået nok af at gøre dit soveværelse personligt, så bare rolig. Du kan altid bygge og ændre på soveværelset løbende. Her er nogle idéer til projekter, du kan gå i gang med:

  • Hjørnehylder
  • Rustikt spejl
  • Billedvæg
  • Bænk med pelstæppe

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here