Få hjælp til en gnidningsfri bolighandel

0
904

Der er mange fordele ved at være god til at gøre-det-selv særligt i forbindelse med et huskøb. Hvis man har evner og overskud til at sætte en bolig i stand, så er der oftest flere boliger at vælge mellem på markedet, og måske er der endda mulighed for at købe og istandsætte drømmeboligen for et langt mindre beløb, end hvad en istandsat bolig i samme område ville koste. Når drømmene om en ny bolig tager fart, kan det være svært at holde igen med trangen til at gøre-det-selv, men det er først, når handlen er i hus, og nøglerne er overdraget, at det kan betale sig. Når handlen skal forhandles på plads og gennemføres, kan det til gengæld betale sig at få hjælp af en boligadvokat.

Bolighandlens mange trin

En bolighandel skal helst være en god og tryg oplevelse for begge parter, og selvom parterne på nogle områder har modstridende interesserer, så er det formentligt i begge parters interesse, at handlen forløber sig gnidningsfrit som muligt. Derfor, uanset om man er køber eller sælger, kan det være en fordel at benytte sig af en boligadvokat, der kan bistå med at varetage bolighandlens forskellige processer. Blandt andet er der nogle lovpligtige krav i processen, såsom skøde udarbejdelse, som skal være gennemført og gyldige, førend handlen kan endeligt gennemføres.

Der er mange trin i en bolighandel. Når først køber har fundet frem til sælgers bolig, og begge parter er blevet enige om at indgå en handel, så skal der først og fremmest udarbejdes en købsaftale.

Købsaftalen kan ses som en kontrakt mellem køber og sælger. Det er en kontrakt, hvori der står, hvilke vilkår der gør sig gældende for handlen. Det er i både køber og sælgers interesse, at der bliver udarbejdet en købsaftale, da det er i udarbejdelsen af denne, at begge parter har mulighed for at forhandle sig frem til fortrinlige vilkår. Når vilkårene er forhandlet på plads, skal købsaftalen underskrives at begge parter.

Det næste og vigtigste trin

Dernæst følger bolighandlens vigtigste trin nemlig tinglysning af skødet. Først og fremmest er det vigtigt at understrege at udarbejdelse og tinglysning af skødet er lovpligtigt. Når skødet tinglyses, betyder det, at sælgers lån bliver aflyst, og købers lån bliver tinglyst. Derudover, når skødet er tinglyst og gyldigt, så betyder det, at køber nu står som den retmæssige ejer af ejendommen. Skødet er bevis og dokumentation for, at boligen er overgået fra køber til sælger.

Det er sælger, der skal stå for tinglysning af skødet, og det er i denne del af processen, for sælgers vedkommende, at det er en fordel at benytte en boligadvokat, der kan sørge for, at tinglysning af skødet forløber rettelig. For købers derimod er det en fordel at have tilknyttet en boligadvokat, når boligens dokumenter skal gennemgå.

Det er i boligens dokumenter at boligens forhold fremgår, og der kan være forhold ved boligen, som er knap så eftertragtelige for køber.

Når skødet er tinglyst og anmærkningsfrit kan overdragelsen af boligen begynde, og du, som køber, kan komme i gang med at sætte i stand og gøre ved.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here