Garderobeskabe – byg selv, køb nyt eller køb brugt.

0
1507

Last Updated on september 1, 2019 by Handymand

Mange firmaer står gerne med et personale, der skal bruge nogle omklædningsfaciliteter. Dette kan være af flere årsager. Nogle kan være krævede på grund af det arbejdstøj man bruger, eller helt simpelt fordi virksomheden gerne vil give sin medarbejdere et personalegode at have mulighed for både et bad, men også at kunne klæde om. Nogle virksomheder har påkrævet uniformsbeklædning, og her kan man ikke undgå at støde på både bade- og omklædningsfaciliteter. Kravene til sådanne faciliteter står beskrevet i arbejdsmiljøloven. Der er både skitseret hvor meget plads der skal være mellem skabene og hvor mange siddepladser der skal være. Og ikke mindst til hvor mange skabe og størrelse af dem, hver enkelt medarbejder skal have. Det kan give store udfordringer for en virksomhed, da mange måske er udfordret lidt på pladsen.

Nogle virksomheder vælger at få bygget deres egen version af et omklædningsrum, så det passer ind i stilen af virksomheden. Andre vælger at købe nye garderobeskabe, der allerede er defineret af arbejdsmiljøloven, og andre igen vælger at finde nogle brugte skabe, da firmaet måske lige står og mangler de sidste kroner til nyt.

Forvent en stor slitage på skabene

Er det en virksomhed der skal have lavet nye personaleforhold, så kan det godt være en god ide at få lavet det rigtigt fra starten af. En håndværksvirksomhed, hvor svendene er vant til at tage fat i tingene, skal ikke have garderobeskabe der ikke kan tåle mosten. Derfor kan det være nødvendigt at gå på kompromis med udseendet, fremfor kvaliteten af det. Kvaliteten er i dette tilfælde set ud fra det synspunkt at det kan holde til den til tider hårde håndtering der kan være når man er i en håndværkervirksomhed.

Det kan derfor være en rigtig god ide at vælge stålskabe til der hvor man forventer en mere hårdhændet behandling. De er robuste, og man kan tåle der bliver smækket med lågen, uden at skabet skiller ad i atomer.

De fleste af de stålskabe man kan købe sig til i dag, er også bygget ud fra devisen om at leve op til arbejdsmiljøloven. Så når man køber disse skabe, så skal man ikke også tænke på om man opfylder denne del af loven.

Hvilken værdi har det for medarbejderne

Det er vigtigt for en virksomhed at have gode forhold til sine medarbejdere, da det som regel giver en større arbejdsglæde. Og større arbejdsglæde giver mere effektiv produktion, hvilket giver virksomheden en større indtjening, hvilket jo gavner hele virksomheden.

Læs også vores artikel om indbygningsskabe

Derfor kan det godt betale sig for en virksomhed at bruge lidt penge på at få nogle ordentlige forhold til sine medarbejdere. Nu har jeg kun været inde på omklædningsfaciliteter, men der findes jo mange andre former for arbejdsforhold, der kan være med til at højne arbejdsmoralen hos sine medarbejdere. Kantineforhold kunne være et af punkterne der kunne give arbejdstrivsel, og hvem vil ikke gerne have ordnede forhold der hvor man skal indtage sin mad, og bruge den tid man har som pause.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here