Gode råd til at forbedre dit indeklima

1
1272

Last Updated on april 5, 2021 by Handymand

Et hjem med et godt indeklima tager mange for givet. Et godt indeklima kan være med til at hæve levestandarden, samtidig med at det er sundere alle beboerne i boligen. Et godt indeklima er også med at reducere sygdomme, da træk og andet som påvirker temperaturen og kroppens regulering af varme ikke påvirkes i stor grad. Det betyder, at det er vigtigt at få forbedret ens indeklima. En af måderne man kan forbedre indeklimaet på er ved investere i energivenlige tiltag, hvor denne artikel vil nævne tre energivenlige tiltag. 

Varmepumpen til netop dit hjem 

Når det kommer et godt indeklima er det vigtigt, at have en god varmekilde, som kan hjælpe med at varme hjemmet op. En energivenlig løsning på dette område er blandt andet en varmepumpe. Det er muligt at få varmepumper som passer til ethvert hjem. Der findes flere forskellige typer, hvor en af de mest hyppige er luft til luft varmepumpe, som luften uden fra hjemmet og omdanner det til varme i dit hjem. Derudover findes der blandt andet også vand til luft varmepumpe.  

Dette er en energivenlig renovering da denne type varmekilde er mindre beskadelig på vores natur og miljøet end fx fjernvarme eller oliefyr og sågar brændeovnen. Det betyder, at du er med til at tage passe på jorden, samtidig med at indeklimaet forstærkes. 

Udskiftning af vinduer og døre 

Nu er varmekilden på plads, og hjemmet er opvarmet på en god måde. Det er derefter tid til at sikre at varmen forbliver inde i hjemmet og ikke forsvinder ud af vinduer og døre. Isolering af vinduer og døre er ofte en tilstrækkelig løsning, men i mange tilfælde er en fuld udskiftning af døre og vinduer nødvendigt, samtidig med at det er med til at øge værdien på hjemmet. Energivenlige renoveringer er nemlig attraktive på boligmarkedet, og vil med tiden også kunne ses direkte på din el- og varmeregning. 

Isolering af taget 

Varme har det med at stige op ad, og det betyder, at hvis dit tag ikke er godt isoleret, vil meget af det varme, som opbygges inde i hjemmet forsvinde ud gennem taget, hvilket er skadeligt over tid og vil koste dig mange penge i opvarmning. Derfor er det en fordel at få isoleret taget. 

Fordelen ved alle disse tre tips er at de er med til at nedsætte varmeregningen med det samme, samtidig med at det er med til at øge boligens værdi markant. 

1 KOMMENTAR

  1. Tak for et godt overblik.
    Jeg har været igennem nogle forskellige varmepumper nu – sommerhus og privat – og det er virkelig en fornøjelse at bruge. Specielt funktionen med at tænde i sommerhuset via en app virker rigtig godt.
    Dog havde vi i starten lidt bøvl med afkøling, men det blev ordnet af en montør.

    Jeg tror også det er vigtigt at tilføje her, at man sikkert skal have andre varmekilder sammen med varmepumpen – specielt i et større privathjem. Vi har fået to nye radiatorer også og allerede sparet 35% over året. Go fornøjelse

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here