Gode råd til når huset skal isoleres

1
3334
Man laying thermal insulation layer under the roof - using mineral wool panels installation of insulation in the house insulation of the house

Last Updated on september 23, 2019 by Handymand

Der er mange fordele ved at isolere sit hus. Det holder bedre på varmen, giver et bedre indeklima og så sparer du penge på din varmeregning som en naturlig følge heraf. Foruden de naturlige fordele, der er for dig ved at bo i en velisoleret bolig, så er der også penge at hente ved videre salg, da boligen stiger i værdi på grund af den bedre energiklasse, som huset rykker op ad i takt med isoleringerne.
Når man påbegynder isolering af et hus, er det hele bygningen, der skal isoleres for at opnå det bedste resultat.

Oppefra og ned

Skal huset isoleres i etaper, giver det god mening at starte oppefra, da varme stiger opad. Begynd derfor med at isolere taget. Vær ikke sparsom, når det kommer til mængden af isolering og lav den eventuelt gerne et par millimeter tykkere end de pågældende byggekrav anbefaler. Når taget er færdigisoleret, kan du fortsætte til lofterne.
Når man isolerer selv, kan det være svært at holde overblik over, hvad de enkelt former for loftisolering priser er, men der findes heldigvis guides online, som kan hjælpe dig. Det er rart at have en idé om prisen på arbejdet, så du ved, hvor meget du skal sætte af til projektet.

Mure og vinduer skal isoleres

Der skal også isolering i murene. Det kan blandt andet gøres ved hjælp af hulmursisolering. Det er en nem løsning, da du her anvender den allerede eksisterende hulmur. Det kan dog være svært at klare netop den opgave selv, men den er ikke dyr at købe sig til.
Er vinduerne gamle eller utætte, er det også et punkt på isoleringskontoen, der rykker, når de skiftes ud eller ekstra isoleres, som det nu er muligt med tætningsbånd, kit, forsatsruder, udskiftning af glas og hvad der ellers er muligt.

Isolering af gulve kan mærkes med det samme

Gulvene er helt klart også vigtige at få isoleret, da uisolerede gulve kan gøre det meget svært at opvarme et hus, især om vinteren. Her kan det også anbefales ikke at spare på isoleringen. Man kan for eksempel vælge at lægge gulvvarme i samme omgang, nu hvor gulvene alligevel er banket op. Uanset om man vælger gulvvarme eller ej, vil gulvisolering også kunne mærkes hurtigt.
Der findes flere metoder for isolering og isoleringsmateriale, når det kommer til gulve. Undersøg derfor hvad der vil passe godt til dit hus.
Energirenovering betaler sig på flere områder
Det kan nemt føles, som om man gemmer alle sine penge væk i husmuren, når man isolerer, men betragt det som en opsparing, en investering om du vil.

Huset stiger nemlig betragteligt i værdi, når det er isoleret. I mange tilfælde kan du endda få energitilskud, da isolering er energirenovering. Hvis du vælger at få håndværkere til at udføre noget af isoleringsarbejdet for dig, så er der også håndværkertilskud at hente på de opgaver.

Desuden er der på sigt besparelser på varmeregningerne, som vil komme dig til gode.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here