Gode råd til at planlægge din boligs have

0
3157

Last Updated on september 1, 2019 by Handymand

Hvis du er en af dem, som ikke kan undvære en have, så er der i øjeblikket et stort udbud af nye lejeboliger med have. Der findes lejeboliger med haver i hele landet, men nogle er ofte i tvivl om design og indretning af den tilhørende have. Hvis du høre til den gruppe personer, som er løbet tør for idéer i forhold til havens æstetiske udtryk, så kommer der her en lille inspirations-guide til, hvordan du skal planlægge haven. Det giver dig muligheden for at lave en have der matcher dine drømme og skabe lækre udendørs rammer i din bolig.

1)   Hav det rigtige udstyr

Det er vigtigt, når du skal indrette din lejeboligs have, at du har det rigtige udstyr til at designe haven, så den matcher til dine idéer. Det kan for eksempel være du har brug for en mostrimmer, en hækkeklipper eller adskillige haveredskaber. Derudover er en plæneklipper et uundværligt redskab og helt sikkert noget man skal have fat på, hvis man ønsker at vedligeholde sin lejeboligs have. Du kan læse mere om, hvilken plæneklipper du skal vælge i denne plæneklipper test. Det rigtige udstyr er nemlig en helt afgørende del af rammerne for at skabe en fantastisk have.

2)   Lav en god have-plan før du går i gang

For at skabe det bedste og smukkeste resultat i din have, er det en god idé at have en plan over, hvad du skal have klargjort før den store have-indsats sættes ind. Haveindretning er noget fundamentalt anderledes end, når du for eksempel skal indrette din bolig, så det er derfor vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvad haven skal indeholde. For den største forskel på haven og boligen er jo, at en have skifter udtryk alt efter årstiderne. Derfor er det vigtigt, at du tager højde for, at haven skal være et sted, som skal være pæn og vedligeholdt alle årets 365 dage. Husk også at tage havens store objekter som træer, buske og lignende med i dine overvejelser, når du skal lave en plan for havens fremtidige indretning.

3)   Hold styr på havens dimensioner, parametre og niveauer

Haver kan komme i alle afskygninger med forskellige forme, farver og niveauer. Det er vigtigt at pointere, at haven er en del af ens boligs stilistiske udtryk. Derfor skal man, i planlægningen af sin have, holde styr på en del forskellige ting og afstemme dem med sine ønsker og forventninger. Det er for eksempel vigtigt, at man tager højde for at haven skal matche boligens type og stil samt, havens placering i forhold til huset og som tidligere nævnt størrelsen og formen på haven. Til sidst bør du stille dig selv et par spørgsmål. Hvad er formålet med haven? Hvad skal den bruges til, og hvor lang tid har du til at vedligeholde den. Hvis haven skal være en stor oplevelseshave med en farverig kombination af blomster, buske og træer, er det åbenlyst, at du skal afsætte mere tid til pasning og pleje end hvis du blot har et græsareal med et store træer. Alt i alt skal du bare vide, hvad du vil med din have – så kan det ikke gå helt galt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here