Gode råd til selvsalg af din bolig

0
527

Last Updated on november 10, 2021 by Byggebob

Annonce

Hvis du har planer om at sælge din bolig, har du måske stødt på begrebet ‘selvsalg’. Efterhånden har flere og flere nemlig fået øjnene op for, at der er andre måder at sælge sin bolig end gennem en ejendomsmægler. Selvsalg af din bolig betyder, at du som sælger selv står for salget af din bolig. Altså uden hjælp fra en mægler. 

Fordelen ved selvsalg er naturligvis, at du sparer en del pengene til ejendomsmæglersalæret. Ofte kan du på den måde spare en del penge, eftersom ejendomsmæglere som regel tager ret mange penge i salær. Til gengæld kommer du selv til at trække en del mere i arbejdstøjet. Som udgangspunkt skal du ved selvsalg selv stå for det meste af det, som ejendomsmæglerne normalt ville have klaret. Du skal altså selv stå for blandt andet at tage billederne, stå for markedsføringen og fremvise boligen.

Der vil dog også være en masse juridisk arbejde i form af f.eks. udarbejdelse og fremskaffelse af dokumenter. Her er det en god idé, at have en advokat til selvsalg af bolig med til at klare de juridiske aspekter, imens du selv står for det praktiske. Der er nemlig en række oplysninger, som du skal sørge for at give til køber og nogle juridiske ting, du bør være have styr på for at sikre dig selv. Heldigvis kan en boligadvokat normalt klare det til en pris der er langt lavere end de fleste ejendomsmæglere.

Få en boligadvokat med i processen

Det helt store fordel ved selvsalg er som sagt, at du kan spare en masse penge ved ikke at bruge en ejendomsmægler. De fleste selvsælgere vælger at bruge en boligadvokat til at klare papirarbejdet og de opgaver, som kræver en større juridisk baggrundsviden.

Typisk vil advokaten ved selvsalg hjælpe med at udarbejde købsaftalen, fremskaffe de nødvendige oplysninger til køber og tage korrespondancen med de involverede parter som købers advokat, bankerne og forsikringsselskaber. Samtidig er det også rart at have en professionel sparringspartner, du altid kan spørge til råds, hvis du undervejs kommer i tvivl om noget.

Ved at bruge en boligadvokat til dit selvsalg sikrer du dig altså, at du bevarer muligheden for at spare et betydeligt beløb, mens du stadig får den nødvendige rådgivning for, at du kan være tryg ved processen.

Det skal du være opmærksom på, hvis du vælger selvsalg af din bolig

Årsagen til at du spare så mange penge ved at vælge selvsalg af din bolig er, at du overtager en del af de opgaver, som ejendomsmægleren ellers vil have løst. Opgaver som ejendomsmægleren normalt tager sig godt betalt for.

Det betyder, at du skal være opmærksom på, at det kommer til at kræve en del af dig som sælger, da det er dit eget ansvar at finde en køber til boligen. Hertil kommer opgaver som markedsføringen og fremvisningerne.

Du skal også være opmærksom på, at det er dit eget ansvar at sørge for, at de oplysninger du giver til køber også er korrekte. Derfor bør du tjekke det hele igennem en ekstra gang, inden du afleveret det. 

Selvom ideen ved selvsalg er at spare penge, bør du ikke fuldstændigt fravælge at bruge penge på rådgivning. Dette gælder specielt til det juridiske, da det er meget vigtig og ofte kan være svært, hvis man ikke har erfaring indenfor dette område. Du bør også bruge penge på at få lavet en tilstandsrapport, en elinstallationsrapport og et energimærke. Det er dog poster som kommer oven i, uanset om du bruger en ejendomsmægler eller ej. Din boligadvokat kan hjælpe dig med at få styr på alt dette, så du sikrer dig selv bedst muligt og samtidigt sparer penge.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here