Guide: Byg din egen skabsseng

0
7149

Artiklen indeholder

Last Updated on februar 20, 2020 by Handymand

En skabsseng er en på mange måder smart løsning. Når du skal bruge en soveplads, kan du hurtigt slå sengen ned og lægge dig godt til rette… Og når du ikke bruger den, kan du ligeså hurtigt slå den op igen og hermed frigøre en masse guldplads.

Det er naturligvis muligt at købe en skabsseng. Hermed får du en færdig løsning, som er bygget til at passe til de fleste.

Det er dog også muligt at lave din egen skabsseng. Her får du mulighed for at lave en seng, der er tættere tilpasset netop dine behov omkring komfort såvel som design.

Det kræver naturligvis lidt mere snilde at lave en skabsseng end at købe den. Læser du videre i denne artikel, kan du imidlertid blive klogere på, hvordan du gør.

Begrebsforvirring – Murphy-seng, skabsseng eller vægseng?

Lad os først blive enige om, hvad det egentlig er for en sengetype, vi taler om.

Du har måske tidligere hørt et eller flere af disse begreber: Murphy-seng, skabsseng og vægseng. Det er begreber, der bliver brugt i flæng – og efter alt at dømme bruger folk dem faktisk om præcist den samme sengetype. Du kan derfor som udgangspunkt gå ud fra, at begreberne ovenfor betyder det samme.

Alle dækker de over en seng, som du har mulighed for at slå op. Hermed er det en praktisk løsning, der først og fremmest gør sig godt i små lejligheder.

Således klogere kan vi nu gå videre til, hvordan du bygger din egen skabsseng.

Gør-det-selv guide: Skabssengen trin for trin

Der er flere forskellige veje, du kan vælge at gå, når du bygger din skabsseng. I denne guide har vi valgt en retning, der er relativt enkel at gå til – selv for nybegyndere. Vi bygger nemlig sengen af produkter, som du hurtigt og nemt at gå ud og finde, købe og sammensætte til din nye skabsseng.

1. Find din boxmadras

I denne skabsseng gør vi brug af en færdig boxmadras som sengens fundament.

Som med senge i al almindeligt er det vigtigt, at du går efter kvalitet, når du vælger din boxmadras. En stor del af skabssengens komfort kommer nemlig uundgåeligt til at afhænge af, hvor god en boxmadras du har valgt.

Undersøg derfor markedet for boxmadrasser grundigt, så du kan finde den bedste til prisen inden for dit budget.

Vær opmærksom på at sengeforhandlere tit kører med tilbud på boxmadrasser. Der er derfor rigtig god værdi i at undersøge udbuddet hos flere forskellige forhandlere. Hermed vil du nemlig nemmere kunne finde gode, aktuelle tilbud.

2. Køb dine MDF-plader og tilpas dem til boxmadrassen

Boxmadrassen er desværre ikke nok i sig selv. Du er nødt til også at investere i MDF-plader, som du kan montere madrassen på.

MDF-pladerne skal naturligvis passe til din boxmadras. Derfor skal du have målt boxmadrassen op, så du ved, hvor lange og brede MDF-pladerne skal være.

Når du har opmålingen klar, anbefaler vi, at du tager ud i dit lokale byggemarkedet og finder dine MDF-plader. Her vil du nemlig også typisk kunne få hjælp til at skære pladerne til, så de passer til din boxmadras.

Når du har fået MDF-pladerne, bør du dog runde kanterne af. Ellers vil du højst sandsynligt opleve skarpe kanter, som ikke gør sig godt i en privat bolig. Afrundingen er heldigvis en relativt nem øvelse – grib blot din fræser og rund hurtigt og nemt kanterne af.

3. Investér i et skabsseng-kit og sæt det hele sammen

Skal du bygge en skabsseng, behøver du heldigvis ikke at lave det hele fra bunden. Der er nemlig færdige kits til skabssenge, som indeholder de sidste dele du behøver: Såsom ben, beslag, fjedre og byggevejledning.

Søg blot på “skabsseng pakke” i Google. Så vil du med garanti finde flere forskellige løsninger, som du kan vælge imellem.

Handymand

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here