Få bedre akustik i hjemmet

0
1278

Last Updated on marts 19, 2020 by Handymand

Dårlig akustik påvirker os meget mere end mange tror. Det kan være dårlig akustik mange steder der vi befinder os i hverdagen. I en kaffebar, på en cafe, til koncert, på restaurant eller derhjemme. Det er mange der ikke er klar over, hvor meget dårlig akustik kan påvirke, men der findes måder, hvor man kan få bedre akustisk i hjemmet. 

Lyd og støj påvirker

Lyd og for højt støjniveau kan være meget stressende. Alle der har prøvet at sidde på en restaurant og holde en samtale, hvor der er dårlig akustisk, ved at det kan forringe oplevelsen betragteligt. Dårlig akustik fremhæver støj og lyde som gør at vi ikke kan have en samtale. Det gør også at lydniveauet omkring os bliver forstærket i en grad der er irriterende og til og med også skadeligt i længden. Når du læser anmeldelser af cafeer og restauranter, så kan du tit se at anmelderen nævner akustik i anmeldelsen. Det er der en god grund til. Et rum er en oplevelse, og hvis man ikke har god akustisk, forringes oplevelsen af rummet. Det er ikke rart at måtte skrige til ens bordkammerat eller dame, under et helt selskab. Der findes dog heldigvis måder man kan forbedre akustisk på, enten derhjemme eller i ens arbejdslokale – uanset hvad det bruges til, så er god akustisk meget vigtigt.

Sænk støjniveauet

I moderne hjem bruger man ofte materialer som beton, stålplader, granit, sten og højglansplader der kan gøre støjniveauet alt for højt. Derfor skal man fokusere på at sætte op akustiklofter for at forbedre akustikken og sænke støjniveauet. Det er mange der gerne vil have en pæn løsning for bedre akustik, og heldigvis findes der akustikplader og lofte med fokus på rent design, der gør, at du ikke taber noget i din indretning ved at forbedre akustikken i dit hjem.

Dette bliver kun endnu mere relevant i store åbne kontorlandskaber, receptioner og kontormiljøer der det er vigtigt at have god akustisk. Støjforurening er ekstremt belastende over tid og kan lede til unødvendig stres. Akustikloft kan også med fordel installeres i for eksempel børnehaver.

Der er mange brugsområder ofr akustikloft, men fælles for dem alle er, at det er områder der man har brug for at reducere støjniveauet. Det er ekstremt vigtigt at tage højde for ta reducere støj i hverdagen og både vores sundhed og hørelse er meget udsat.

Akustik er den måde lyd optræder i et rum eller et andet afgrænset område. Når lyd skader, irriterer eller forstyrrer os, er der som regel tale om det vi kalder for støj. En rungende tilbagevirkning i lokalet vil forøge støjoplevelsen yderligere og gøre det ubehageligt at opholde sig i et rum eller blive hørt af en samtalepartner eller forsamling. Nogle steder er der vigtigere med god lyd end andre. Det siger sig selv, at hjemmet er meget vigtigt for at sikre et sundt støjniveau der vi opholder os meget, men også arbejdsmiljøet skal være forskånt for for meget støj. Det samme gælder for restauranter og udsteder, det gør helt klart noget med atmosfæren, hvis støjniveauet er alt for højt. Det drikke rart eller sundt, at opholde sig i lokaler med for højt støjniveau og for meget larm. Der findes forskellige løsninger til forskellige akustikproblemer, og alt efter hvordan et rum er indrettet og hvor støjen udspringer, så skal man kigge på forskellige løsninger for at gøre akustikken meget bedre.

Der findes heldigvis gode løsninger der ikke ødelægger hverken lokalets æstetik eller følelse – andet end at det bliver et meget rarere rum at være i, når der er mindre støj. Uanset hvor du skal forbedre støjniveauet, find en løsning der passer til dine behov.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here