Hjælp til selvhjælp

0
647

Last Updated on marts 29, 2021 by Nanna

Når man blive ældre, begynder ens muskler at blive svækket. Man er ikke i stand til at gøre alt det, man gjorde da man var yngre, eller i hvert fald ikke i samme tempo. Man bliver usikker på benene, og derfor er det helt naturligt, at man begynder at blive mere forsigtig og langsom. Men selv simple ting kan gå hen og blive problematiske, når man bliver ældre. Man siger, at jo mere aktiv man var, da man var yngre, jo mere fysisk kan man være, når man bliver ældre. Heldigvis kan man få hjælp til at kunne klare tingene selv så længe som muligt. Jo mere man prøver, jo længere tid kan man. 

Nogle ældre mennesker giver op

Mange får den følelse af, at det hele er blevet så forbandet hårdt, både fysisk og også psykisk. Det kan være rigtig frusterende, at føle sig fanget i sin krop. I den forstand, at man måske er klar i hovedet, og man gerne vil ud at gå en tur, men at benene simpelthen ikke vil samarbejde. Det er frustrerende, og mange går hen og bliver triste, uarbejdsomme, og faktisk giver op. De finder ud af, at de kan få hjælp til at gøre det for sig, eventuelt af familie eller hjemmepleje. Og derfor bliver er det naturligt, at man selv får lavet noget, da det er nemmere at få andre til at gøre det for sig. 

Det kan være en udfordring at komme i seng

Bare det at komme i seng kan være noget af en udfordring for et ældre menneske. Benene vil ikke svinge op, og sengen er måske alt for høj eller hård. Derfor kan det være en god ting at investere i en flot plejeseng. En plejeseng kan nemlig lette opgaven ved at komme i seng. Derudover har en plejeseng en hæve/sænke-funktion, så man kan få den helt rette højde. Hvilket kan lette ens bevægelser i forhold til løft. Den har desuden også andre hæve-sænke funktioner, så hvis man godt kan lide at ligge og se fjernsyn om aftenen, så kan man hæve hovedgærdet. Sengen er også praktisk senere i ens alderdom. Jo ældre vi bliver, jo mindre funktionel bliver vores krop, og mange af os ender i sengen. Derfor er det også en god seng, hvor man kan få den rette pleje af omsorgspersoner.

Elektiske Inventar i hjemmet

Er man stadig mobil nok til at bevæge sig rundt i sit hjem, så er der også mange ældre, der godt kan lide at spille på computer, for at få lidt sjov ind i livet. Her kan man købe et elektrisk hæve-/sænkebord til hjemmekontoret. Så kan man sidde i den rette stilling, med ret ryg, arme i en 90 graders vinkel, og med fødderne plantet solidt på gulvet. Der findes rigtig meget forskelligt inventar til hjemmet, så gør det nemmere for en at navigere rundt i hjemmet. Hvis man for eksempel bliver så svækket, at man ender i en kørestol, så skal der også være plads til, at den kan komme rundt i hjemmet. Derfor kan det være noget af en udfordring, hvis man gerne vil bo i egen bolig hele livet igennem.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here