Hvilken kompostkværn skal jeg vælge?

0
707

Last Updated on august 5, 2021 by blogadmin

Ved klipning af både træer og buske i din have, kan du opleve, at du relativt hurtigt opnår en stor bunke af kviste og grene. Her kan du vælge at transportere det til genbrugspladsen, men der er også et andet alternativ: Du kan kværne dette haveaffald med en kompostkværn og desuden få noget nyttigt ud af det.

Når du skal vælge kompostkværn, er der flere forskellige ting, du bør tage hensyn til. Deriblandt dens støjniveau, hastighed og pris. Du skal også vælge mellem to forskellige kompostkværnsmodeller, men først…

Hvad får man ud af at kværne kompost?

Efter at kompostkværnen har hakket grenene og kvistene i stykker, kommer der flis ud af den. Afhængig af kompostkværnens model kan denne flis gøre gavn som bunddække for buske og hække. Derigennem er der intet behov for at blive af med komposten!

De to kompostkværnsmodeller

Ønsker du at bruge kværnede kviste og grene som bunddække, er det nødvendigt at være opmærksom på det, at der er forskel på hvilken slags findeling, kompostkværne gør. Her er der to systemer: valser og knive.

Kompostkværne med valser

Den mest almindelige af de to slags kompostkværne, er den, der kværner dens indhold mellem to valser. Resultatet af processen er noget groft flis, som er nyttigt til at have under bede, da det kan hjælpe med at begrænse mængden af ukrudt. Er dette, hvad du ønsker at bruge flis til, er det en kompostkværn med valser, du bør kigge efter.

Selv hvis der i produktinformationen står, at det er denne type af kompostkværn, er det en god idé at se dig om efter lige præcist, hvor grov flisen er – hvad enten det er på producentens hjemmeside eller inde på byggemarkedet. Der kan trods alt være stor forskel på, hvor grov den er. Nogle af kompostkværnene kan måske lave flisen en smule for grov eller trevlet, sådan at det muligvis ikke lige præcist er det, du ville foretrække at have under dine blomsterbede.

Kompostkværne med knive

Ønsker du hellere at gøre det af med den flis, din kompostkværn producerer, vil det være en bedre idé at vælge en kompostkværn med knive. Disse knive findeler grenene og kvistene, hvilket er en fordel, da det lader stumperne kompostere markant hurtigere end groft flis. Hvis du hellere vil smide komposten ud, er det denne du bør kigge efter.

Uanset hvilken kompostkværn, du er ude efter, køb din nye Kompostkværn her. Så kan du også få noget mere inspiration.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here