Lær historien bag verdens templer

0
445

Last Updated on april 4, 2022 by Handymand

I dag giver vi dig mulighed for at bygge viden om flere af verdens vidunderlige templer. Vi kigger på oprindelsen med det Første Tempel i Jerusalem, dykker ned i hvem der har bygget pyramiderne, og fortæller dig den tragiske historie om Artemistemplet i Efesos.

Hvad betyder templet?

Det egyptiske ord for tempel kan oversættes til “Guds hus”. Teorien forlyder at templerne skulle ses som værende gudernes boliger på jord. Derfor bød templerne på alle de nødvendige elementer til at pleje og give mad til guderne.

Det første tempel i Jerusalem

I dag kan du spille Temple Tumble og det er inspireret af templer, som går flere tusinde år tilbage i historien. Men kender du historien bag verdens første tempel? Templet i Jerusalem, som også kaldes for Det Første Tempel, blev opført i det 10. århundrede f.Kr. af Kong Salomo. Det blev desværre ødelagt af babylonerne i 586 f.Kr.

Det Første Tempel blev opført inspireret af Tabernaklet og konstrueret som et langhus i forlængelse af det kongelige palads. Templet havde ikke alene en religiøs betydning, men også en økonomisk og politisk rolle. Nu til dags har templet stadigvæk en enorm betydning blandt ortodokse jøder, som ønsker at opføre Det Tredje Tempel på tempelpladsen i Jerusalem.

Hvem byggede pyramiderne?

Måske har du hørt konspirationsteorier om at det ikke var egypterne, der har bygget pyramiderne i deres land. Det er en oplevelse for livet at tage til Kairo og se de enorme pyramider. De blev bygget for over 4500 år siden og er gravsteder til tidligere dronninger og faraoer.

Den store pyramide i Giza blev bygget som en gravplads for farao Keops. Strukturen består af meget nøjagtige ens udhuggede kalksten, som vejer flere ton. Derfor stiller mange personer spørgsmålstegn ved hvordan folk dengang har kunne skabe de kæmpe strukturer. Dog er der mange beviser på at det ikke er rumvæsner, men mennesker, der har været med til at bygge pyramiderne.

Tragedien med Artemistemplet i Efesos

Du kan rejse til Tyrkiet og besøge stedet for det historiske Artemistemplet i Efesos. Ruinerne fortæller historien om templet, der blev bygget til ære for den græske gudinde Artemis tilbage i 550 f.Kr. Faktisk blev det beregnet som et af Verdens syv underværker i oldtiden. Desværre blev det ødelagt i 356 f.Kr. da Herostratos satte ild til templet for at opnå berømmelse.

Nu hvor vi er inde på ild, kan det også være passende at nævne at der er et tempel i Kyoto i Japan, hvor det siges at flammen har brændt konstant i mere end 1200 år.

Lær mere om templerne

Da vi skrev denne artikel fik vi en ny interesse i at lære om templer. Ikke alene har det givet os et andet blik på detaljerne, når vi spiller computerspil med templer. Det har også motiveret os til at læse mere og se videoer om templer i Tyrkiet, Jerusalem og andre steder i verden. Konspirationsteorier eller ej, de enorme templer på tværs af verden gemmer på interessante historier, som er værd at dykke ned i.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here