Tryl gourmet frem i udekøkkenet med det rette komfur, vask og armaturer

0
86

Last Updated on juli 6, 2023 by Handymand

Det er ganske enkelt. Monterer du komfur, vask og armatur udendørs, kan du godt kalde dig ejer af et vaskeægte udekøkken. For du behøver faktisk ikke meget mere. Selvfølgelig kan du med tiden tilføje ekstra faciliteter, men drømmer du om et udekøkken, hvor du kan kokkerere lækkerier til familien lige her og nu, ja så er disse elementer en god start på projektet.

Når du skal i gang med at brainstorme over, hvordan dit udekøkken mon skal se ud, kan processen i sig selv godt være udfordrende. For én ting er, hvordan designet skal se ud. En anden ting er, hvordan udekøkkenet skal kunne dække dine ønsker og behov, så du kan lave de retter, du drømmer om. En tredje ting er, ”Hvordan i alverden finder jeg rundt i markedet, der byder på massevis af forskellige muligheder? Hvilken retning skal jeg gå?”

I denne artikel kan du læse om startpakken af et udekøkken – komfur, vask og armatur – og forhåbentligt finde inspiration til, hvilke valg der byder sig for dig, der skal til at bygge et udendørs drømmekøkken.

Med en vask og et armatur udendørs bliver madlavningen lettere

Selvom du måske placerer dit udekøkken tæt på havedøren og dermed vil have nem adgang til vand, så er det altså bare smartere og lettere for dig med et armatur installeret i dit udekøkken. For forestil dig dette scenarie:

På komfuret bruser det med to lækre ribeye steaks, der blot skal have et par minutter på hver side for at få den bedste stegeskorpe. Samtidigt rører du rundt i bearnaisesovsen, mens en stilk estragon tilføjes. Men hov – de friske salatblade skal jo også en tur gennem salatslyngen, så vandet må du hellere få hentet. Du skynder dig hen til havedøren, skoene af med tæerne mod hælen, og ind i køkkenet for at hente vand, mens kødet forhåbentligt ikke brænder på. Det havde nu været rart med en vandhane udendørs, ikke sandt?

Som noget helt essentielt til et udekøkken, bør du især overveje at få installeret en vask og en vandhane. Du kan derfor med fordel kigge efter flere typer armaturer, fx vandhaner i børstet stål, krom, messing m.v. Monterer du en vask og et armatur, vil du gøre madlavningen meget nemmere for dig selv. Dermed behøver du altså ikke at bruge tid på at rende frem og tilbage til køkkenet inde i huset.

Intet udekøkken uden tilberedningsmuligheder

Installerer du vask og armatur, er du godt på vej mod et dejligt udekøkken. Men længere kommer du heller ikke – hvis du da ønsker mere end at kunne skylle frugter og grøntsager. Derfor bør du i høj grad overveje at kigge efter et komfur. Med et komfur har du mulighed for både at koge og stege dine råvarer, og rigtig mange retter kan dermed tilberedes i den friske luft.

Mange udekøkkener har gaskomfur – og du kan sågar finde komfurer, der faktisk er implementeret i et stålbord med vask. Dette betyder, at du kan have hele din startpakke i ét: Komfur, vask og tilberedningsplads.

Hvor meget plads du skal bruge til et komfur, er en vurderingssag – og det kommer også an på dine behov og ønsker for dit udekøkken. Et mindre komfur med to blus kan sagtens gå an til selv de mere krævende retter.

Endvidere kan du også overveje at investere i en grill. Nogle har endda en skuffe ude i siden, som du kan trække ud og vupti: Så har du altså et blus også. Det er blevet mere og mere populært med de større grills, som faktisk kan tilbyde langt flere muligheder end blot grillrist og gas.

Og så er der alle de andre redskaber

Du er nu blevet præsenteret for startpakken, men drømmer du om et stort udekøkken med massevis af muligheder, er der naturligvis mange andre ting, du kan tilføje. Det behøver ikke at være nu men kan blot skrives på ønskelisten.

Et rullebord med hylder vil være en god løsning til dig, der har flere ting, som skal transporteres fra indekøkken til udekøkken eller omvendt. Ligeledes vil et godt affaldssorteringssystem også øge effektiviteten i dit udekøkken, så du slipper for at løbe frem og tilbage til skraldespandene med småting.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here