Brug den gode murmaling, når huset skal males

0
758

Last Updated on august 30, 2021 by Byggebob

Annonce

Trænger facaden til at blive frisket op i farven, så kan du enten hyre en professionel maler til at gøre det, eller du kan klare opgaven selv. Uanset hvad du vælger her, så betyder det rigtigt meget, at murmalingen er af en ordentlig kvalitet. Den gode murmaling dækker bedre og holder længere, det kan derfor godt betale sig.

Inden du bestiller facade- eller murmalingen til dit hus, så sæt dig gerne ind i, hvilken type maling der egner sig bedst til netop dit hus.

Hvilke byggematerialer egner murmaling sig til?

Det er ikke alle huse, der er bedst tjent med at blive malet med facade- eller murmaling. De materialer, der har godt af det, er følgende:

  • Murstenshuse, hvis murstenene og fugerne ligger helt i niveau. Ældre murstenshuse, hvor fugerne er ujævne eller slidte bør ikke blive malet med murmaling
  • Betonhuse. Her kan malingen beskytte muren imod nedbrydning
  • Pudsede huse. Mørtel bliver godt beskyttet, hvis det bliver malet med murmaling

Til gengæld anbefales det ikke at bruge murmaling på træhuse og huse af fibercement. Undersøg grundigt, om dit hus egner sig til at blive malet, inden du bestiller maling.

Hvilken murmaling skal du vælge?

Du bør ubetinget vælge en maling, der er af den bedste kvalitet. Resultatet bliver simpelthen bedst, hvis overfladen får et velegnet produkt af god kvalitet. Hvis du for eksempel vælger en kvalitet som Jotun murmaling, så kan du være sikker på, at du får noget ordentlig maling.

Den er særligt udviklet til at klare sig godt i det danske klima. Farven holder sig pæn længe, og den vil kunne holde i en pænt lang periode. Giv gerne hele huset en god grunder, inden du maler det med slutfarven. Derved binder farven bedre, du bruger mindre maling, malingen holder længere og slutresultatet bliver flottere. På den måde er der flere fordele ved at vælge netop denne producent.

Husk at gøre murværket klar til at blive maling, inden du begynder at male. Selv om det er fristende bare at gå i gang med den flotte nye farve, så er forarbejdet godt givet ud. Muren skal være ren, og den skal være hel. Hvis der er nogle revner, sætningsskader eller lignende, så skal det udbedres og være tørt, inden muren bliver malet. Gør du ikke det, så fæstner malingen ikke så godt, og den vil snart skalle af. Det er jo for ærgerligt efter det store arbejde, det er at male et hus. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here