Derfor skal du vælg silikonemaling til renovering

0
4751

Last Updated on september 1, 2019 by Handymand

Når man skal i gang med at renovere facader, såsom beton- eller gipsoverflader, er det vigtigt, at man finder den maling, der passer bedst til formålet. Når man skal afgøre, hvilken maling der egner sig bedst, skal man både vurdere, hvilken tilstand facaden er i, og hvilket materiale den består af, og om den har været malet flere gange tidligere. Man skal desuden overveje, hvilket udtryk man ønsker, facaden skal ende med at have – skal den eks. have en mat eller en blank overflade?

Der er flere typer af maling, der er velegnede til facaderenovering, men silikonemaling udemærker sig og kan med fordel anvendes, når man skal forny en væg eller anden facade. Silikonemalingen kan nemlig anvendes på de fleste facader: gips-, puds- og betonoverflader, kalksten m.m. Desuden kan malingen anvendes på underlag, der tidligere er malet – også selvom den maling, der tidligere har været brugt til formålet, har været en anden maling end silikonemaling. Foruden de nævnte overflader, kan silikonemalingen også med fordel anvendes til maling af sokler.

Silikonemaling er fremstillet af en silikoneharpiks, hvilket betyder, at malingen er særligt vand- og skidtafvisende. Det betyder samtidig, at silikonemalingen binder særligt godt, og derfor er den både slidstærk og holdbar. Hvis man anvender silikonemaling, sikrer man sig derfor, at man får et produkt med en rigtig høj levetid.

Der er flere egenskaber ved silikonemaling, der er relevante at fremhæve, og som understreger, hvorfor silikonemaling er særlig velegnet til renovering og facademaling. Eksempelvis bør det fremhæves, at silikonemaling er diffusionsåben. Med dette menes, at væggen kan ånde og afgive fugt igennem malingen indefra, uden at fugt udefra kan trænge ind. Hvis man maler med en maling, der ikke er diffusionsåben, betyder det, at frost og regnvand kan trænge ind og i værste fald ødelægge facaden. Silikonemalingen kan desuden tilføre et flot æstetisk udtryk til en facade, idet malingen har et mat og levende udtryk.

Det er også værd at nævne, at malingen er ganske nem at påføre – og at man kan påføre malingen enten ved brug af pensel eller malingrulle. Desuden har silikonemalingen en ekstra høj dækkeevne, så ved blot at påføre malingen i to lag, kan man opnå et flot og dækkende resultat.

Når man skal i gang med malerarbejdet, bør man undgå at udføre det i frost, regnvejr eller direkte sollys. Temperaturen på underlaget skal nemlig være mindst 5°C. Den optimale temperatur for malerarbejdet er derfor mellem 5°C – 25°C. Når malingen er påført, er det ligeledes vigtigt, at man beskytter facaden mod frost, sollys, regn og fugt.

Inden man påfører malingen på underlaget, er det desuden vigtigt, at denne er renset fri for fedtstoffer, snavs og skidt. Desuden er det væsentligt, at man, inden man tager malingen i brug, fortynder den med max 8% vand. Det er ligeledes centralt, at man omrører malingen grundigt, inden den tages i brug.

God fornøjelse med dit malerprojekt!

Søger du en specialist til renoveringen på dit hus?

Så vil vi anbefale at du kontakter Dansk FacadePuds, som er din faglige specialist i pudstekniske løsninger!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here