Gasgrill bedst i test – Se her hvilken model du bør vælge ud fra dit behov.

0
15030

Artiklen indeholder

Last Updated on maj 28, 2019 by DIY-manden

En grill er noget som de fleste kender til, og elsker at have i deres have. Nogle bruger den kun i sommerhalvåret, mens andre bruger den året rundt. Om man skal vælge kul eller gasgrill, er nok et spørgsmål, som mange har en mening om. Der kan være flere forskellige indgangsvinkler til hvorfor den ene skal være bedre end den anden. Men fælles for dem begge, er at man laver fabelagtig mad med begge former.

Vi har på Bygselvviden.dk også set på hvilke grille vi finder bedst egnet ud fra nogle af de normale parametre vi bruger. Til denne test har vi brugt sloganet” mest grill for mindst penge”. Så det vi kigger på, er kvaliteten af grillen, kontra det den koster.
Vi har også set på hvordan den er og rengøre, og hvordan den er at betjene. De fleste gasgrill bliver i dag lavet med en sidebrænder på, og i den kategori har vi også set på hvordan den bliver betjent og hvordan den er at rengøre.
En gasgrill må også gerne have et pænt design, for det er ofte de står frit fremme på terrassen så designet har vi også valgt at være et kriterie, men det er ikke det der tæller mest i vores vurdering af de forskellig gasgrille.

Weber Q3200 – Testvinder

Lækker kvalitet
 Nem rengøring
Energieffektiv
√ Kompakt format

Testvinder – Bomagasinet.dk
Testvinder – Pricerunner.dk
Topplacering – Testsektionen.dk

[afp id=”163″]

Gasgrillen fra Weber klarer sig hvert år ganske godt i alle de test den deltager i verden over. Selv om den bliver fornyet og opdateret fra Weber, med gode og lækre forbedringer, så ændrer det ikke på testresultaterne for grillen her.
Køber man denne grill fra Weber, så er man godt stillet, og skal ikke være nervøs for hvordan man samler den. Der er ikke meget samle arbejde på denne grill, og de to sammeklappelige borde, giver dig ekstra stor hjælp, når der skal grilles flere ting på en gang. Grillen er udstyret med 2 brændere, hvilket gør at varmen bliver ligeligt fordelt, og selvom det tager lidt tid at komme til topvarmen, så gør den det ret effektivt alligevel.
Weber Q3200 er en grill i størrelsen mellemstor, hvilket vil sige den kan bruges til langt de fleste formål. Og med dens robuste hjul, er den også meget nem at flytte rundt med. Den er robust og står stabilt på de fleste underlag.
Med grillens kugleformede låg, skal du heller ikke være nervøs for at du kan grille stege i den. Det kan nemt lade sig gøre, og med dens udvendige termometer, så er det nemt for dig at holde temperaturen mens du griller. Grillen er vurderet til at kunne lave mad til 4-6 personer, så det er de fleste familier den vil kunne lave mad til på en gang.
I bunden af grillen er der indbygget fedtopsamler, så rengøringen forløber også rimeligt nemt og smertefrit. Grundet konstruktionen med den lidt runde form, så løber fedtet automatisk ned i fedtopsamleren.

I håndtaget på grillen er der monteret et hvidt LED lys, så når man åbner grillen, så tænder lyset, og det giver et godt og behageligt lys over grillen. Så selv i de mørke timer, vil du kunne anvende grillen.

Detaljer:

Grillareal 65×46 cm
Tid til 150°C 2 min 15 sek
Tid til 250°C 9 min 30 sek
Højde (Låg lukket) 110 cm
Højde (Låg åbent) 141 cm
Bredde (Sideborde slået op) 128 cm
Dybden 54 cm
Sideborde 2 stk
Sidebrænder Nej
Termometer Nej
Antal brændere 3 stk
Antal hjul 4 stk
Antal redskabskroge 3 stk
Garanti 5 år/ 2 år på maling

 

Broil King Crown 320

Lav pris kontra størrelsen
 Nem rengøring
Gode materialevalg
Solid konstruktion

Gode anmeldelser – Fyens.dk
Topplacering – Pricerunner.dk
Topplacering – Bomagasinet

[afp id=”167″]

Broil King er ikke så kendt et mærke i Danmark eller Europa, men på den anden side af Atlanten, så er Broil King nok det mest kendte mærke at finde. I de test som Broil King har deltaget i, på denne side af kloden, får den også altid gode karakterer og anmeldelser.
Denne Broil King CROWN 320 er ingen undtagelse, og med dens rigtig gode isolering, så skal det være rigtig koldt førend du vil kunne mærke forskel på hvordan du griller.
Denne model er med 3 brændere, som gør det virkelig godt. Du vil nemt kunne grille, ved kun at bruge 2 brændere. Drejeknapperne er velplacerede og kan dreje 180 grader.

Skabet under grillen er stort, og kan godt indeholde en stor gasflaske til transporten af den. Et lille minus er hjulene på grillen, de kunne godt være bedre, så det var muligt at transportere grillen, uden at skulle frygte for at hjulene ikke kan klare det.
Hele grillen er bygget af stål og aluminium, så her skal man ikke være bange for at den ikke kan klarer at stå ude i det fri. Den er yderst robust, og den står godt på de 4 hjul.

Sidebordene er også meget robuste, og på kanten er der monteret kroge til grill-redskaber. En rigtig god og nem lille feature ved denne grill, er at drypbakken til det aflønne fedt, er monteret under det højre sidebord. Dette er meget nemt at rengøre, gør det hele så meget mere praktisk.

Detaljer:

Grillareal 48×44 cm
Tid til 150°C 4 min 27 sek
Tid til 250°C 10 min 32 sek
Højde (Låg lukket) 117 cm
Bredde (Sideborde slået op) 125 cm
Dybden 56 cm
Sideborde 2 stk
Sidebrænder Nej
Termometer Indbygget i låget
Antal brændere 2 stk
Antal hjul 2 stk
Lys i håndtaget Ja (LED)(3 stk AAA)
Antal redskabskroge 3 stk

 

Weber Spirit E-310 Classic

Toppen af kvalitet
 Virkelig nem at rengøre
Energieffektiv
√ God mellemstor grill for pengene

Topplacering – Pricerunner.dk
Gode anmeldelser – Forbruger-test.dk
∇ Gode anmeldelser – Bomagasinet.dk

[afp id=”164″]

Som de fleste andre griller fre Weber, så klarer denne model sig også rigtig godt i de mange test den deltager i. Denne gril betegnes som en mellemstor grill, og kan uden problemer servicere et mindre selskab. Den er udstyret med 3 brændere, alle lavet af rustfrit stål. Dette giver dem en lang levetid. Alle brænderne har en trinløs regulering, som gør at du nemmere kan regulere varmen inde i grillen. I låget er der monteret et termometer, så du kan følge med i hvor varmt der er inde i grillen, når låget er lukket.
Du får rigtig meget grill for pengene her, også selv om den måske kan se lidt dyr ud på prisen, så får du altså bare lige det ekstra ved at vælge denne model. Den er nem at håndtere og flytte rundt med, og har nogle dejligt store sideborde, hvortil der er monteret 6 kroge til alle dine grill-redskaber.

Denne grill er så god at Weber har givet 10 års garanti på flere af delene på den. Der er lidt forskellige varianter af garantier på grillen, men alt dette kan man se hos forhandleren. Med denne griller fra Weber, så er du rigtig godt stillet hvis der kommer uventede gæster. Der kan nemt være 12 store bøffer på grillen, og du får en rigtig god kvalitetsoplevelse når du anvender en Weber Spirit E-310 Classic.

Detaljer:

Grillareal 60×40 cm
Tid til 150°C 2 min  sek
Tid til 250°C 5 min 10 sek
Højde (Låg lukket) 116 cm
Højde (Låg åbent) 160cm
Bredde (Sideborde slået op) 132 cm
Dybden 61 cm
Dybden (Låg åbent) 81 cm
Sideborde 2 stk
Sidebrænder Nej
Termometer Nej
Antal brændere 3 stk
Antal hjul 4 stk
Antal redskabskroge 6 stk
Garanti 10 år/ 5 år/ 2 år

 

Napoleon Rogue 425 m. Sizzle Zone og bagbrænder

Infrarød bagbrænder
 Effektiv sidebrænder
Lys i drejeknapperne
√ 
15 års limited garanti

Gode anmeldelser – Bedste10.dk
Topplacering – Forbrugertest.dk
Gode anmeldelser – Bomagasinet.dk

[afp id=”165″]

En perle i rækken af gasgriller der levere ud over det normale. En virkelig kvalitetsbygget grill, der trods sin relative høje vægt, stadig er ret mobil med sine 4 hjul. Under grillen er det indbyggede skab rummeligt og robust, og lågerne i god kvalitet.

Kvaliteten ved denne griller, ses tydeligt. Både drejeknapper og sideborde udstråler at de gerne vil bruges og viser at de er robuste. Tilmed er der lys i drejeknapperne, så man i mørke kan justere grillen som man gerne vil have den til og varme.
Med sine 3 brændere, så fordeler den varmen rigtig godt, og med det infrarøde system, som er indbygget i grillen, så får du næsten med statsgaranti saftigt og mørt kød.
Størrelsen på grillarealet gør også at du nemt kan invitere familien på grillmad. Og med den effektive sidebrænder, så kan du lave det hele på grillen.

En grill af denne kvalitet holder længe og det ses også på den garanti som firmaet bag denne grill udsteder for denne model. Den findes både som sortemaljeret og i rustfrit stål. Fordelen ved denne gril er helt klart det infrarøde system som hjælper selv den dårligste grillmester til at sørge for at kødet ikke bliver ødelagt.

Et minus er den relativt høje pris for denne grill, men se det som en investering i høj kvalitet der sikre dig mange måltider med lækker mad. det kan være alt fra store stege til saftige lækre bøffer.

Detaljer:

Grillareal 60×45 cm
Højde (Låg åbent) 121 cm
Bredde (Sideborde slået op) 130 cm
Dybden 64 cm
Sideborde 2 stk
Sidebrænder Ja
Termometer Ja
Antal brændere 3 stk
Antal hjul 4 stk
Vægt 67 kg
Garanti 15 års limited garanti

 

Nexgrill Evolution 4B+

Billig kvalitetsgrill
 Nem rengøring
Suverent DIBS system
√ 
Robust og rummelig

Gode anmeldelser – Bomagasinet.dk
Gode anmeldelser – Testmagasinet.dk
Gode anmeldelser – Testsektionen.dk

[afp id=”166″]

Denne gasgrill fra Nexgrill lever meget på sin størrelse i forhold til prisen. Her får du rigtig meget grill for pengene, og det ses også tydeligt på populariteten af salg af grillen. Den får også udmærkede anmeldelser, dog mangler der lige det sidste for at kunne leve op til de mere kendte mærker såsom Weber og Broil King.
Denne model fra Nexgrill er udstyret med 4 brændere og 1 sidebrænder. Der er monteret et bord i hver side, og der hvor sidebrænderen er placeret, er der lavet en lille plade, som kan lægges henover sidebrænderen. Dette giver dig ekstra bordplads, når ikke sidebrænderen er i brug.

Under grillen er der et stort opbevaringsrum, hvor der er plads til diverse grillredskaber, eller sågar den tilhørende gasflaske.

Når du starter grillen op med den elektriske starter, så går der ikke ret lang tid førend grillen er klar til brug. Nexgrill er kendt for at der kommer hurtig varme i deres produkter, og det giver dig mulighed for at starte den op, og kort efter gøre brug af den.
Efter brug er grillen også rigtig nem at rengøre, det tager ikke mange øjeblikke at gøre den klar til næste gangs brug.

En af de rigtig gode features ved grillen her er dens indbyggede DIBS system. (Direct Heat, Infrared Heat, Broiling/Baking og Smoking.) Her får du mulighed for at gøre brug af flere forskellige former for tilberedningsmetoder. Det kan måske lyde lidt kluntet at skulle ombygge grillen til den tilberedningsmetode man skal bruge, men det er faktisk ret nemt, og tager ikke ret lang tid.

Detaljer:

Grillareal 68×44 cm
Højde (Låg lukket) 116 cm
Bredde (Sideborde slået op) 129 cm
Dybden 58 cm
Sideborde 2 stk
Sidebrænder Ja
Termometer Ja
Antal brændere 4 stk
Antal hjul 4 stk
Vægt 39 kg
Garanti 5 år/ 2 år på maling

 

Napoleon Lex 485

Stor gasgrill med høj kvalitet
 Rengøres uden det store besvær
God plads, og effektiv sidebrænder
√ 
Effektiv infrarød bagbrænder  
Sizzle-zone
√ Lys i drejeknapperne

[afp id=”168″]

En virkelig lækker grill fra Napoleon, med rigtig mange fede og lækre detaljer. Bare for at nævne nogle af dem, så er der lys i drejeknapperne, så du kan se i mørket hvor meget du har lukket op for gassen. En anden lækker feature er den såkaldte Sizzle zone. På kun 30 sek varmer den Sizzle zonen op til 800-900 grader ved hjælp af sit keramiske varmelegeme!! Det kan man vidst ikke rigtigt klage over.

Sizzle zonen bruges til at kunne give kødet en karamelliseret overflade der påvirker kødet til at holder på de gode smage.

Firmaet bag Napoleon grillerne har igen brugt tid og energi på at lave denne model til en rigtig kvalitets grill. Den er robust, den er nem at flytte rundt med, og den udstråler flere elementer af kvaliteter.
En af de virkelig gode kvaliteter er den indbyggede is/marinade boks. Her kan du fylde lidt isterninger i boksen, så sørger den for at holde kødet koldt, men du er igang med den første af dagens mange anretninger.

Detaljer:

Grillareal 68×46 cm
Højde (Låg lukket) 125 cm
Bredde (Sideborde slået op) 157 cm
Dybden 69 cm
Sideborde 2 stk
Sidebrænder Ja med indbygget Sizzle zone
Termometer Ja
Antal brændere 4 stk
Antal hjul 4 stk
Vægt 77 kg
Garanti 15 års limited garanti

 

Broil King Baron 590

Lækker kvalitet
 Nem rengøring
Energieffektiv
 Kompakt format

Rigtig gode anmeldelser – Testmagasinet.dk
Gode anmeldelser – Fyens.dk

[afp id=”169″]

Igen er Broil King med på listen over de griller som vi på Bygselvviden.dk vil anbefale til vores læsere. En fremragende grill til den lidt større familie, som vil have kvalitet, og ønsker en robust og stærk grill.
Den er udstyret med 2 sideborde, hvoraf den venstre side også er en sidebrænder. Det store grillareal (80 x 44 cm) er noget af det større areal som vi har med i denne bedømmelse af test. Her går du ikke ned på plads til både at kunne grille den ene eller den form af kød/grønsager, eller hvad du nu har for vane at grille.
Denne enorme robuste grill er udstyret med 5 DUAL-TUBE brændere, som sørger for at fordele varmen ligeligt over hele grillarealet, så det er lige meget hvorhenne du vil grille på grillen, så er varmen den samme. Du får også det unikke “Flav-R-Wave” grillsystem. Dette system sørger for at opsamle kødsafterne fra kødet, her bliver det fordampet, og på denne måde kommer det tilbage i kødet, så det forbliver saftigt og lækkert når du skal spise det.

Undergrillen er der massere af plads til opbevaring, samt der på siderne af grillen er placeret to små krydderihylder.
Grillen er også udstyret med temperaturstyring, så du her også får mulighed for at benytte langtidsstegning af stege.

Broil King er måske ikke så kendt herhjemme, men over atlanten, i både USA og Canada, er det en grill der er virkelig populær og brugt i rigtig mange hjem. De levere virkelig stor kvalitet, og deres garanti er også noget som er værd at holde øje med.
Broil King leverer livstidsgaranti på aluminium komponenter og 10-års garanti på Dual-Tube brænderne. Du får 2-års garanti på de øvrige dele og lakeringen på grillen.

Detaljer:

Grillareal 80×44 cm
Højde (Låg lukket) 117 cm
Bredde (Sideborde slået op) 160 cm
Dybden 61 cm
Sideborde 2 stk
Sidebrænder Ja
Termometer Ja
Antal brændere 5 stk
Antal hjul 4 stk
Garanti 10 år/ 2 år på maling/Livstid på alu

 

Weber Q1200

Kompakt og lækker grill
Rengøres nemt
Nem at transportere
Laver god mad trods størrelsen

Gode testanmeldelser – Bomagasinet.dk
Gode anmeldelser – Gasgrill-test.dk
Det perfekte køb – Forbruger-test.dk

[afp id=”171″]

Den lidt mindre grill i Webers Q-serie hedder Q1200, men konceptet i grillen er den samme som i storebroderen Q3200.
Her får du de samme kvaliteter i en mindre udgave, men det gør den ikke dårligere. Q1200 er perfekt til dig der gerne vil have en grill med på campingturen, eller du er udfordret af, kun at have en mindre altan/balkon til rådighed. Her vil Q1200 passe perfekt ind i billedet, da den ikke stjæler for meget plads. Når ikke du bruger den, kan den slås sammen på stativet, så den ikke fylder så meget for dig som er udfordret af lidt pladsmangel.
Skal den vinteropbevares, så er den også nem at tage af stativet, så den fylder endnu mindre.
Selv om Q1200 er en mindre grill, så gør den stadig det den skal, nemlig lave godt kød til dig. Den opvarmes rigtig nemt, og holder en ensartet temperatur, så det er muligt at lave kødet præcis som du vil have det.

Grillen er opbygget i både aluminium og porcelænsemaljeret støbejern. Dette giver dig den mindst mulige form for vedligeholdelse af grillen, dog skal man være varsom med at få ødelagt porcelænsemaljen, da den er med til at give dig gode forudsætninger for både at grille, men også at rengøre grillen nemt.
Weber er nok et af de mest kendte mærker i Danmark, som producere griller. Mange kender det fra reklamerne, og derfor er det også et meget anerkendt mærke. Det er også helt fortjent, for de laver nogle flotte og effektive griller, både på gas og til brug af kul.

Detaljer:

Grillareal 42,5×32 cm
Højde (Låg lukket) 102 cm
Bredde (Sideborde slået op) 104 cm
Dybden 53 cm
Sideborde 2 stk
Sidebrænder Nej
Termometer Ja i låget
Antal brændere 1 stk
Antal hjul 2 stk
Elektronisk tænding Ja
Garanti 2 år

 

Dangrill Valhal 310 CS

Stor grill
Rengøres nemt
God kvalitet
God skabsplads under grillen

Gode testanmeldelser – Test-basen.dk
Gode anmeldelser – Bomagasinet.dk

[afp id=”172″]

Endnu en rigtig god gasgrill fra Dangrill. Her er det serien Valhal, som har fundet vej til listen over de mest testede grille, hvortil der er bedømt gode vurderinger og lavet flotte anmeldelser til.
Der er rigtig mange lækre features med til denne grill, blandt andet en indbygget øl-oplukker, og mange redskabskroge til alt dit grilltilbehør. Med sit store grillareal, så kan du også roligt invitere venner og familie, til den store barbecue-fest. Der vil være mad til alle på engang, når du får tændt op i grillen.

Den er yderst praktisk, og med sin billige pris, så er det en grill der i alt sin enkelthed må siges at være i den høje ende af indkøbslisten, når man skal gøre sin have klar til sommeren.
Dangrill er kendt for sin høje kvalitet, og alsidige design. Dertil skal der lægges ekstra i deres inovative og smarte funktioner. Fordelen ved en Dangrill, er at de også lægger vægt på at holde prisen nede, så alle har mulighed for at købe deres produkter.
Dangrill Valhall 310 CS, er tydeligvis en grill som kan bruges til mange formål. Der er mulighed for at i større eller mindre forsamlinger, at man kan anvende grillen til at forsøde tilværelsen med en rigtig god gang grillmad. Med sin sidebrænder, kan du stort set lave alt slags mad på samme sted. Du har et godt og elegant udekøkken med en gasgrill fra Dangrill.

Detaljer:

Grillareal 62 x 45,5 cm
Højde (Låg lukket) 131 cm
Bredde (Sideborde slået op) 114 cm
Dybden 59 cm
Sideborde 2 stk
Sidebrænder Ja
Termometer Ja i låget
Antal brændere 3 stk
Antal hjul 4 stk
Elektronisk tænding Ja
Garanti 2 år

 

Dangrill gasgrill Power Burner

Enormt effektiv
Rigtig god til brug efter Sous Vide
God kvalitet
Gør lige det sidste som gør kødet lækkert

 

[afp id=”173″]

Denne gasgrill fra Dangrill, er med sin lidt utraditionelle udformning ikke det vi er vant til at se fra Dangrill. Men tag endelig ikke fejl af denne her. Den er enormt god til at give kødet den perfekte stegeskorpe. Og i tilfælde af du er tilhænger af tilberedningsmetoden Sous Vide, så vil det helt klart blive et ekstra pust til det, hvis du efter din tilberedning, smider kødet i ovnen her, så giver den dig den perfekte stegeskorpe.
Den kan med sine keramiske gasbrændere opvarme grillen til 800 grader. Når den kan leverer så høj en temperatur, så er det med til at lukke for porerne på kødet, som derved sørger for at holde på kødsaften. Dette gør at kødet forbliver saftigt og velsmagende.
Du kan ved hjælp af gastrykket justere på varmen, så du også vil kunne anvende denne grill til almindelige grill formål. Grillen har justerbar rist, og drypbakke, samt kan flyttes hvorhen man end vil. Det er dog kun en grill der er egnet til udendørs brug, og skal bruges efter producentens anvisninger.

Med sine kun 1,8 kg i kampklar vægt, så er den også meget nem at flytte rundt med. Selve grillen er opbygget i 1,5 mm rustfrit stål, og med sin indbyggede varmeskuffe i toppen af grillen, så holder den kødet lunt for dig, mens du griller det næste stykke kød.

Detaljer:

Grillareal (LxHxD): 39 x 25 x25,5 cm
Højde 39 cm
Bredde 44 cm
Dybden 38 cm
Antal brændere 2 stk keramiske brændere
Antal hjul 0 stk
Elektronisk tænding Ja
Garanti 2 år

 

 

DIY-manden

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here