Giv din bolig en udendørs makeover

0
2434

Alle husejere kender til det med, at man optimerer og forbedrer løbende indendørs, men glemmer nogle gange områderne udendørs. Løbende bliver huset mere og mere kedeligt at se på, fordi tingene ikke vedligeholdes, alger og snavs samler sig m.m. Dette faktum går ofte først op for folk, når det er blevet rigtig slemt, og man må ty til skrappe midler for at komme til bunds. For at undgå at skulle lave meget på én gang, og skulle betale en formue, er det værd at tage tingene løbende, ligesom man gør indenfor. Nedenfor kan du læse mere om nogle af de fokuspunkter, der bør kigges på løbende og gerne årligt.

Fokus på selve huset

Det første du bør kigge på udendørs, er selve huset. Du kan fx give dig i kast med at male facaden. En klat maling giver hurtigt nyt liv, og såfremt du selv kan male, er det en forholdsvis billig måde at optimere synet af boligen. Den vil gå fra et træt slidt look og til et flot nyt opdateret et af slagsen. En anden nem, billig og synlig ting at tage fat i er vinduespudsning. Du kan nemt give dig i kast med at pudse og polere, men du kan også bestille en vinduespudser. Du finder nemt og enkelt en lokal vinduespudser online.

Skal du fx finde en vinduespudser i Bagsværd, søger du blot på vinduespudser Bagsværd, og får straks en masse muligheder, du kan ringe til. Du kan indhente forskellige tilbud eller tage den første og den bedste. Vinduespudsning er ofte ikke så dyrt, så spørgsmålet er, om det kan betale sig at lave alt for meget forarbejde.

En tredje ting der kan give huset nyt liv, er ved at få renset taget igennem en algebehandling. På denne, måde bliver taget hurtigt som nyt. Du kan læse mere om dette her: www.ingen-alger.dk/algebehandling/.

Fokus på omgivelserne

Foruden selve huset kan du også fokusere på husets omgivelser, når du vil give huset en makeover. Her er det fx relevant at fokusere på belægninger. Disse får med årene alger og snavs på sig, og kan derfor være fordelagtige at få fjernet. Dette gælder også på terrasse og andre overflader, hvor algerne sætter sig.

Det kan også være, at haven trænger til en opdatering ved at lave nye bede eller plante nye træer og fælde gamle. I vinterhalvåret kan du give dig i kast med beskæring af træer og buske.

De mange fordele ved en makeover

Der er flere fordele ved at vælge at give huset en makeover. For det første ser det godt ud, og du kan på denne måde også nyde dit hus udefra og give besøgende et godt førstehåndsindtryk af boligen. Dertil kommer, at huset vedligeholdes med en makeover, og at du indirekte kan øge husets værdi ved at lave forbedringer eller holde det ved lige. På denne måde er en udvendig makeover både god for dine øjne og for din pengepung igennem friværdien. Det er dog væsentligt at overveje at lave forbedringerne løbende, da det er økonomisk mere overkommeligt, end at skulle lave det hele på én gang.

Handymand

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here